– La Conselleria d’agricultura haurà d’indemnitzar o readmetre aquests treballadors, a més de pagar el salari de dos anys no treballats.

treballados públicsUna nova sentència del jutjat social condemna el Govern balear per haver acomiadat de manera il·legal 7 treballadors públics. Aquests treballadors hauran de ser readmesos o indemnitzats amb les quantitats que corresponguin, a més de cobrar els salaris de tramitació de dos anys, que és el temps que ha passat des de la data del seu acomiadament fins a la sentència. En el cas que el Govern recorregués aquesta sentència, les quantitats a pagar per part de l’administració autonòmica encara podrien ser molt superiors

Aquesta sentència demostra una vegada més la irresponsabilitat i la prepotència d’un Govern que no respecta els drets dels seus treballadors i que malversa recursos públics pagant per no fer feina quan hi ha tantes necessitats que podrien cobrir els treballadors públics dels quals s’ha prescindit d’aquesta manera arbitrària.

La famosa reorganització del sector públic i la reducció d’empreses i personal, s’ha fet sense racionalitat, sense negociació amb els representants legals dels treballadors i sense respectar la legalitat vigent. Aquest autoritarisme, a més de la vulneració dels drets laborals, ha suposat que, en molts casos, en lloc d’estalvi s’hagi produït una despesa major, una malversació dels recursos públics, arribant a acomiadar treballadors amb una gran antiguitat que es trobaven a punt de jubilar-se.

La reiteració de sentències condemnatòries contra el Govern, exigiria l’assumpció de responsabilitats polítiques i la dimissió o cessament dels culpables d’aquesta situació, però a menys de dos mesos de la celebració de les eleccions, el que s’ha de demanar és que els vots dels ciutadans facin fora aquest grup d’incompetents autoritaris i situï al davant del Govern a unes persones que siguin respectuoses dels drets dels treballadors, desterrant l’arbitrarietat i la prepotència.

Share This