– Bauzá sembla decidit a arraconar la llengua pròpia de les Illes.

TV en catalàAquesta setmana s’ha produït un fet profundament negatiu que afecta la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la normalització lingüística, el final de la recepció dels canals televisius en català K733 i 3/24. Un fet que no es deu, al contrari del que diu el Govern, a una impossibilitat tècnica, ja que hi ha alternatives i ja fa mesos que el Govern les coneixia.

La pèrdua de la recepció d’aquests canals és l’últim atac a la llengua pròpia de les Illes d’una legislatura lamentable, que s’ha caracteritzat per la fòbia de Bauzá i els seus acòlits a la llengua catalana. Va començar amb el tancament de la radiotelevisió de Mallorca i ha continuat amb la degradació lingüística d’IB3, amb l’eliminació de les versions en català de les pel·lícules que passa la televisió pública i amb l’arraconament del català a l’escola, amb l’excusa del trilingüisme

El Govern de Bauzá incompleix el mandat de l’Estatut d’Autonomia votat pel seu partit, de promoure la normalització lingüística i l’accés dels ciutadans a les emissions en llengua catalana, que siguin tècnicament possibles.

Aquest Dijous Sant, prop de 2000 persones han deixat les celebracions o el gaudi de la jornada festiva per manifestar-se davant el Consolat de la Mar per a protestar contra aquesta política del Govern, exigint que es doni solució a la pèrdua que suposa la desaparició dels canals en llengua catalana. Com molta altra gent, els militants d’EU hem anat a la concentració convocada per l’OCB, per a manifestar la nostra indignació i la nostra exigència de la recuperació d’aquests canals.

EU es compromet a treballar perquè, a partir del 24 de maig, una nova majoria política acabi amb la discriminació del català, recuperi la recepció dels canals que ara desapareixen i es converteixi la radiotelevisió pública en un instrument poderós per a la normalització lingüística i per a la difusió de la cultura que es produeix en la nostra llengua.

Share This