ajuntament dAndratxL’alcalde d’Andratx, Jaume Porsell, del PP, ha anunciat un augment de les retribucions que cobraran els membres de l’equip de govern municipal d’un 10%.

Tot i que aquest augment del sou entre dins els marges legals i que el batle també ha anunciat que seria l’únic augment del seu mandat, des d’EU creiem que és una decisió incorrecta, que no es correspon a la situació actual, en la que bona part de la ciutadania pateix els efectes de les retallades i ha perdut poder adquisitiu.

EU considera que els càrrecs de gestió pública ha d’estar remunerats d’una manera raonable, que permeti la dedicació necessària, però o es pot fer al marge del context social ni de manera que suposi greuges comparatius. Els treballadors municipals tenen congelats els seus salaris des de fa anys i no és lògic que les autoritats municipals s’adjudiquin uns augments que són inabastables per aquests treballadors.

A la major part de les institucions s’han congelat els salaris dels polítics i en alguns casos s’han produït reduccions significatives. La major part dels responsables públics han entès  que han de donar exemple i que en aquests moments és necessari que s’apliquin l’austeritat que s’imposa sobre la ciutadania, però el batle d’Andratx va exactament en la línia contrària i es vol aplicar un augment significatiu de la seva retribució i de la dels membres del seu equip de govern.

Per tot això, EU reclama a l’equip de govern de l’ajuntament d’Andratx que reconsideri la seva decisió i renunciï a l’augment salarial. Així mateix, demanam als grups de l’oposició municipal que votin en contra d’aquest augment.

Share This