– La candidatura unitària de Catalunya és un exemple per a les altres comunitats

IMG-20150729-WA0013La secretària de convergència d’IU federal ha participat a Palma en una jornada de treball en relació a la possibilitat d’articular candidatures d’unitat popular de cara a les pròximes eleccions generals.

En primer lloc, va tenir una trobada amb els mitjans de comunicació, de la que, tot i que va comptar amb una presència important de periodistes, ha estat molt poc recollida als mitjans. Posteriorment es va reunir amb algunes de les persones que promouen la plataforma Ara en Comú i amb membres d’EUIB que ha participat en l’elaboració de candidatures i plataformes unitàries, però l’acte més important va tenir lloc al Casal del barri Joan Alcover, que va quedar petit per acollir totes les persones, de molt diverses procedències, que volien escoltar la responsable federal i debatre sobre les possibilitats de configurar candidatures unitàries

Per a Hernández, ens trobam davant una oportunitat històrica de derrotar les polítiques neoliberals i el bipartidisme i encetar una nova etapa en la qual la política es centri a resoldre els problemes de la ciutadania en comptes d’estar al servei de les institucions financeres i les multinacionals. Una candidatura d’unitat popular estaria en condicions de guanyar les eleccions, davant el descrèdit dels partits que han governat fins ara.

Hernández va posar com a exemple l’acord que s’ha aconseguit a Catalunya amb una candidatura unitària i un programa comú de canvi radical en relació a les polítiques de Convergència. Si a Catalunya ha estat possible –afirmà- no hi ha cap motiu perquè no es pugui produir a la resta de les comunitats. Al mateix temps va posar l’exemple de les eleccions del 24 de maig, que demostren que cap patit en solitari té possibilitats de derrotar el bipartidisme, que només es pot produir amb la confluència de l’esquerra social i política, que aconseguí uns grans resultats a les ciutats més importants.

Lara Hernández explicà que són necessari actes de generositat per part de tots els partits de l’esquerra, que deixin de banda interessos partidistes davant l’objectiu superior d’aconseguir articular candidatures ciutadanes molt àmplies.

Lara Hernández va dir que les Balears no es poden quedar al marge d’un moviment unitari que pot obtenir uns grans resultats i pot expulsar democràticament el PP del govern de l’Estat.

Per la seva part, el coordinador d’EUIB, Manel Carmona, els resultats de les eleccions autonòmiques han demostrat que hi ha un gran espai electoral a l’esquerra del bipartidisme, que pot trencar per primera vegada el repartiment d’escons entre el PP i el PSOE. Seria un error molt greu no aprofitar aquesta situació per oportunisme o per manca de visió estratègica. En qualsevol cas, EU treballarà activament per a la confluència política i social de totes les forces del canvi.

Share This