– El nou president de l’Autoritat Portuària de Balears ha de tornar enrere aquest projecte del PP.

Port de PalmaAlberto Pons, el president de l’Autoritat Portuària de Balears nomenat per Bauzá per posar-se al servei del lobby navilier ha deixat al seu successor un regal enverinat amb el projecte d’eliminació del moll pesquer del port vell de Palma, per tal d’ubicar iots de luxe.

A Albert Pons no li sortien els números després de fer una concessió directa al Reial Club Nàutic de Palma per a explotar nou amarraments a preus estratosfèrics. Com resulta que l’espai ja estava ocupat se li va acudir la brillant idea d’expulsar les embarcacions pesqueres del que és el seu moll històric.

Com ha dit l’entitat proteccionista ARCA, el moll pesquer, a més de la seva funció social, forma part del paisatge urbà de Palma i recorda que els responsables de l’APB no poden gestionar el port al marge de la Ciutat i de la funció social que ha de tenir, guiant-se només per l’obtenció de beneficis econòmics, que no reverteixen en la ciutadania.

EU de Palma exigeix que el nou president de l’APB nomenat per Francina Armengol, Joan Gual de Torrella retiri aquest projecte i demostri que té un tarannà diferent i que aposta per la sostenibilitat, el servei públic i la connexió port-Ciutat abans que pels projectes faraònics, les ampliacions innecessàries i la primacia del negoci amb embarcacions de luxe.

Així mateix, exigim al nou ajuntament de Palma que es pronunciï clarament contra aquest projecte.

Share This