suspensió de militànciaEl president provisional del PP balear, Miquel Vidal, ha volgut fer un gest contundent de demostrar que el seu partit està contra la corrupció i no la tolera en les seves files, suspenent de militància l’exconsellera de Salut, Aina Castillo, una vega que aquesta ha ratificat davant el jutge que va manipular el concurs d’adjudicació de la construcció de l’hospital de Son Espases, per ordre del president Matas, el que passa és que aquest gest de cara a la galeria no té le més mínima credibilitat. Al contrari del que afirma Miquel Vidal, la corrupció en el PP balear no és un problema individual d’algunes persones, sinó que afecta el conjunt de l’estructura d’aquest partit.

La direcció actual i provisional del PP balear està actuant de la mateixa manera que ha fet sempre el seu partit: ha permès la corrupció institucionalitzada, a mirat cap a una altra banda davant les evidències i ha negat els fets fins al moment en el qual les actuacions judicials han avançat en l’esclariment d’alguns casos de corrupció i no els ha quedat altra solució que reaccionar apartant les persones de les quals la implicació estava més acreditada, tractant d’aparentar que són casos individuals al marge del partit, a pesar que tot el partit sigui còmplice o partícip d’aquests fets.

La declaració d’Aina Castillo davant el jutge no ha aportat cap novetat, és el mateix que ja havia dit anteriorment i el que tothom coneixia, dins i fora del PP. En el “pelotazo” de Son Espases hi està implicada la direcció i tota l’estructura del PP balear que va fer pinya amb el corrupte Jaume Matas i amb tot el seu govern.

La premsa i l’oposició política va denunciar des del primer moment tot el paperot que es va fer en l’elecció, prèviament decidida, dels terrenys de Son Espases i amb l’especulació urbanística que hi anava lligada, el mateix va passar amb el procés surrealista de l’adjudicació. Tot el PP sabia com s’havia gestat el procés i les promeses que Jaume Matas havia fet a les constructores, al Parlament aquests fets es denunciaren de manera reiterada i cap dels diputats es va desmarcar de la línia oficial que negava les evidències, tots feren pinya entorn de Matas, Castillo i la resta d’alts càrrecs implicats.

A què ve ara que s’escandalitzin i que digui que adopten mesures dràstiques? Què feien Miquel Vidal i la resta de dirigents del PP tots aquests anys? Molta hipocresia, molta “rentada de cara”, però el PP balear continua com sempre, tapant-se les vergonyes als uns i els altres i procurant que no es descobreixi la veritat dels fets. Si tot i això no poden evitar que en algun cas les investigacions judicials descobreixin una part de la immensa corrupció que han practicat, es fan els sorpresos, diuen que no tornarà a passar i “aparten” del partit aquelles persones de les quals ja no poden defensar la seva honradesa, perquè està acreditat el contrari, tot i que les decisions que prengueren eren en compliment de les directrius partidàries.

Què no ens venguin motos Miquel Vidal i companyia, el que s’està veient no és un cas de corrupció individual d’Aina Castillo sinó el descobriment de les trames mafioses que infesten completament l’estructura del PP.

Share This