– No s’entén que encara continuï la cúpula nomenada pel PP.

TripartitEncara no hi ha acord entre els partits del pacte de governabilitat (PSOE, MÉS i Podemos) de com ha de funcionar i com s’ha de dirigir l’ens públic de la Radiotelevisió de les Illes Balears, de tal manera que encara està dirigida per les persones designades pel Partit Popular, que foren elegides no per la seva capacitat professional o per la independència de criteri, sinó per la fidelitat al partit que les havia nomenat, per tal de convertir aquest ens en un instrument de manipulació i de propaganda política.

Després d’un intent una mica estrambòtic per elegir la persona que havia de dirigir IB3, es va fer marxa enrere i sembla que no s’ha avançat gens i que encara no hi ha acord entre els partits del pacte. Per a EU seria molt important que hi hagués un pacte més ample entre les forces parlamentàries, per tal d’assegurar que no es farien nomenaments conjunturals o precaris, però per assolir aquest pacte més ampli, és imprescindible que els integrants de l’acord de governabilitat posin en comú les seves propostes i s’obrin a negociar un acord més ample. Difícilment es pot avançar en aquest sentit si entre ells encara no han arribat a un consens.

Per a EU, una radiotelevisió concebuda com un servei públic pot ser un instrument molt potent de cohesió social, de divulgació, de debat, de llibertat informativa, d’estendre la possibilitat d’expressar-se als sectors o a les activitats que no troben cabuda als mitjans comercials, així com de normalització lingüística i promoció de la llengua catalana. Però res d’això a passat els darrers quatre anys en els quals Bauzá la va instrumentalitzar completament al seu servei. Sorprèn que l’equip directiu d’aquesta etapa negra encara continuï ocupant els seus càrrecs mentre que el tripartit és incapaç de superar les seves diferències.

EU urgeix als partits del pacte a superar aquesta fase i a avançar cap a un model públic, plural i independent, amb consensos polítics amples si és possible però, sobretot, amb consensos socials, amb els professionals independents i amb la gent que ha de fer propi aquest servei públic, el que no es pot mantenir ni un dia més és una estructura que no respon ni a un sol dels teòrics objectius fundacionals, que no té cap voluntat de servei públic i que és un pou sense fons per a les arques públiques.

Share This