– Sembla més interessant treballar en favor de mesures que compensin  tots els costos de la insularitat.

imagesNEVRDBC9El conseller Joan Boned ha anunciat en seu parlamentària que el Govern està treballant per aconseguir que els vehicles dels ciutadans de les Illes Balears també tenguin un descompte del 50% quan es traslladin per via marítima a la Península o entre illes. Fins i tot, ha dit que el Govern balear podria finançar aquest descompte, esperant que al final pagui el govern central.

A EU l’ha sorprès aquesta iniciativa, que obre una línia diferent de l’estratègia en relació a les subvencions als passatgers. S’ha pogut constatar que el 50% de descompte per a les tarifes aèries no ha donat un bon resultat, ja que les companyies augmenten els preus dels bitllets i, al final, els ciutadans obtenen pocs beneficis i, en realitat, s’està subvencionant les companyies aèries. Davant d’aquest fet, el Govern va anunciar que treballava en favor d’una “tarifa plana” que asseguràs uns preus raonables pels desplaçaments. No entenem aquesta nova proposta que pretén estendre els descomptes que no han funcionat correctament.

Tampoc entenem que la Comunitat Autònoma s’ofereixi a finançar aquesta operació, amb les penúries econòmiques que pateix i amb la gran quantitat de necessitats més importants i urgents que tenim. Especialment, si tenim en compte que serà molt difícil que el govern central acabi pagant.

Els ciutadans de les Illes Balears tenim la necessitat ineludible d’utilitzar les vies aèries o marítimes pels nostres desplaçaments i és lògic demanar compensacions a l’Estat per no poder disposar de carreteres o ferrocarril (que pagam entre tots els espanyols). Traslladar el vehicle privat en els nostres desplaçaments, en canvi, no és més que una opció. És clar que ens agradaria que els preus d’aquesta opció fossin menors però, si es vol tenir credibilitat i aconseguir coses, és millor prioritzar.

L’acció del Govern podria obtenir millors resultats exigint que hi hagi una competència real i que les companyies no facin entre elles acords abusius per augmentar els preus. Aquesta pràctica ha estat denunciada per la Comisión Nacional de la Competencia, però no s’han aconseguit resultats.

Per altra part, el problema greu que tenim en el transport marítim, és el preu del transport de mercaderies, que encareix els preus dels productes de cara als consumidors i resta competitivitat a les empreses. Aquest problema s’hauria de resoldre amb en nou Règim Especial que s’hauria de negociar de manera urgent i contundent. Distreure l’atenció en temes menors, encara que puguin ser molt populars, no sembla la millor opció.

Share This