Aeroport de menorcaEl dimarts dia 29 de setembre, ha tingut lloc una reunió entre Ramon Enric Carreras Torrent, membre d’Esquerra de Menorca i representant de la Secció Sindical de CC.OO.-AENA-Enaire, amb la diputada del grup parlamentari de la Izquierda Plural, Ascensión de las Heras.

La reunió va servir per contrastar informació sobre la situació actual d’AENA, després de la privatització del 49%, que ha suposat el major desastre per el sector públic dels darrers 20 anys. La diputada d’IU Ascensión de las Heras, comptabilitza que la privatització d’AENA ja li ha costat a l’Estat una descapitalització per valor de 6.000 milions d’euros.

Les inversions pel 2015 es preveu que baixaran un 36% i molt possiblement en una segona fase les taxes aèries acabin per augmentar, la qual cosa provocaria un augment del preu dels bitllets d’avió, perjudicant molt greument als ciutadans de les Illes. S’ha de recordar que mentre això passa, el Ministeri de Foment té previstes inversions milionàries a diverses rutes de l’AVE.

Tot i que la legislatura està finalitzant, s’ha fet un repàs d’algunes iniciatives parlamentàries fetes per Ascensión de las Heras, representant de IU a la Comissió de Transports del Congrés de Diputats i en concret sobre AENA, entre elles una sobre violació dels drets fonamentals que es veurà en un judici a Maó el dilluns dia 5 d’octubre.

La reunió també ha servit per avançar en el compromís de IU per «revertir» la privatització d’AENA en la següent legislatura, és a dir tornar a nacionalitzar el 49% privatitzat el passat mes de febrer.

Així mateix en els pròxims dies s’aniran desenvolupant noves iniciatives a distints nivells per reclamar la tornada al sector públic d’aquest sector tan estratègic a tot l’Estat i especialment a les Illes Balears, pel seu pes en el turisme i per la connectivitat i mobilitat dels residents.

Share This