– La responsabilitat és col·lectiva i no es circumscriu al gerent del partit.

– El que s’hauria d’aclarir és d’on procedeixen els suborns que nodrien la “caixa B”.

14442936362600L’exgerent del PP balear, Fernando Areal, per tal d’evitar l’entrada en presó, ha confessat en el jutjat que a les eleccions autonòmiques de 2007 va cometre un delicte electoral, pagant en negre despeses de la campanya, que no apareixien a la comptabilitat oficial. D’aquesta manera s’ha produït una sentència de conformitat que, tot i que ha acceptat un any i mig de presó, no suposarà l’entrada efectiva al centre penitenciari.

La confirmació d’aquest delicte electoral, que el mateix Areal i els dirigents del PP sempre havien negat, és molt important, però no esclareix tots els fets ni palesa totes les responsabilitats polítiques i penals.

Per a EU, és impensable que l’exgerent actuàs en solitari sense rebre instruccions polítiques. És ben evident, que la cúpula de partit coneixia i emparava aquests delictes. Els diners que s’utilitzaren de manera il·legal i que no es comptabilitzaren, ni queien del cel, ni els aportava ell de la seva butxaca. La procedència d’aquests diners no s’ha acreditat, però és ben evident que corresponia a una “generositat” empresarial, que tenia les seves contrapartides.

Que es condemni a un gerent delinqüent, encara que no entri a la presó, és important, però és del tot insuficient: tota la cúpula del PP està implicada en el finançament il·legal, tots aquells que subornaven o feien donacions a canvi de favors de les administracions governades pel PP són corruptes i corruptors. Fernando Areal no és més que la punta d’un gran iceberg que no és de gel sinó d’una matèria que fa molta més mala olor.

Share This