– Sembla que la pertinença al PSOE sigui més important que la seva qualificació professional.

– Es podria repetir el cas del jove de Santanyí que va haver de presentar la seva renúncia.

Patricia gomezLa política de nomenaments de la Conselleria de Salut és molt discutible i ha estat objecte de polèmica, que va començar amb la designació com a director de l’IB-Salut de la parella de la consellera. Si en aquest cas, tal com va dir el vicepresident del Govern, és un problema “estètic”, ja que ningú dubte de la seva qualificació professional, s’han produït altres casos en els que dóna la sensació de què s’han utilitzat els nomenaments per “col·locar” membres del PSOE al marge de la seva qualificació professional o d’idoneïtat pel càrrec.

Aquest va ser el cas del jove de Santanyí, número tres de la llista del PSOE a les passades eleccions municipals, que va ser contractat com assessor a pesar de la seva extrema joventut (20 anys) i de no comptar amb mèrits professionals que demostressin la seva aptitud. Aquest jove es va veure obligat a presentar la seva renuncia, davant la polèmica del seu nomenament i de la manca de reacció dels responsables polítics de la Conselleria.

Ara ens podríem trobar davant un cas molt semblant que afecta un càrrec de més responsabilitat. Es tracta del nomenament del subdirector de Gestió i Serveis Generals de l’hospital de Son Espases. La persona designada també és membre del PSOE i va ser el seu candidat a les eleccions municipals de Porreres i secretari de l’agrupació socialista d’aquest municipi. D’aquesta persona tampoc es coneixen els suposats mèrits que avalin la seva designació, ja que és un llicenciat en geografia i del qual no es coneix més relació amb el món hospitalari ni coneixement dels problemes de gestió, que la seva feina d’administratiu al mateix hospital.

Per tot això, EU exigeix que la Conselleria de Salut expliqui els motius d’aquest nomenament i la qualificació professional que el fan mereixedor d’ocupar un càrrec tan important per a la gestió hospitalària de Son Espases. Si no poden acreditar els seus mèrits, el nomenament s’hauria de revocar. En qualsevol cas, consideram que la capacitació professional ha de ser la condició per aquest tipus de contractacions de caràcter eminentment tècnic, sense que la militància en el partit de la consellera es consideri un valor afegit.

Share This