– Les amenaces de la presidenta de la Federació de Mallorca són inacceptables i no mereixen el suport dels hotelers de les Pitiüses.

platja den bossaLa presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca va aprofitar la fira turística de Londres per fer amenaces apocalíptiques si s’aprova la implantació de l’ecotaxa, especialment en relació a la retirada d’inversions que, segons ella, ferien els empresaris si s’implantava aquest tribut. Així mateix, afirmava que suposaria una pèrdua dels beneficis empresarials del 15%, cosa que  es troba a anys-llum de la realitat.

La gran patronal hotelera de Mallorca es torna a posicionar com a l’autèntica oposició política al govern progressista davant la desfeta del seu referent, el PP. Les grans cadenes no accepten les decisions democràtiques i la capacitat del Parlament d’establir una fiscalitat que serveixi per alleugerar la càrrega impositiva sobre la nostra ciutadania, fent que els visitants facin una petita aportació al sosteniment de les infraestructures que són necessàries per atendre el gran augment de població que es produeix a la temporada turística.

El comportament d’aquests grans empresaris és completament insolidari i mostra molt poc respecte per a les institucions democràtiques. A més, va contra la lògica dels temps, ja que la gran majoria de les destinacions turístiques més importants ja han establert tributs d’aquestes característiques amb uns imports que solen ser bastant més elevats.

Per això, des d’EU no entenem el posicionament de la Federació Hotelera pitiüsa de fer costat a les impertinències i amenaces de la gran patronal mallorquina, han perdut una magnífica oportunitat de quedar-se callats i no generar polèmiques innecessàries. Els representants de les petites i mitjanes empreses han tengut un posicionament molt més raonable i han reconegut que l’ecotaxa tendrà una repercussió ínfima sobre l’arribada de turistes i sobre el benefici empresarial, però pot generar grans beneficis si està ben gestionada.

Share This