– El Col·legi d’Arquitectes pretén que no quedi ni un espai lliure d’edificacions.

oscarÓscar Rodríguez, candidat al Senat per Unitat Popular-Esquerra Unida denuncia que el Col·legi d’Arquitectes ha sortit a defensar els interessos econòmics dels seus col·legiats de poder seguir projectant construccions  a qualsevol indret d’Eivissa, siguin quins siguin els seus valors ambientals, paisatgístics o territorials. Óscar Rodríguez, reconeix que estan en el seu dret de reclamar que es donin llicències que els permetin obtenir sucosos honoraris, però esperava una major sensibilitat ambiental d’aquesta organització col·legial i un major respecte pel territori i no aquesta actuació com a lobby de pressió sobre les institucions.

Els arguments del Col·legi d’Arquitectes quan defensa la possibilitat de seguir construint en ANEI, ho fa des d’un plantejament d’estricte benefici econòmic dels particulars, oblidant que aquesta categoria jurídica es va crear per a protegir aquestes àrees, evitant la seua transformació urbanística. Sorprèn que a l’illa on és major la destrucció del territori i en la que més s’ha construït de manera irregular, segons aquest col·lectiu, no es pugui aplicar la mateixa normativa que a Mallorca i Menorca, en les que no es permeten construccions, però no en tenen prou amb això i encara volen que es redueixi la parcel·la mínima!

Pel que fa als espais protegits de la Xarxa Natura 2000, el Col·legi d’Arquitectes també pretén que es puguin seguir parcel·lant i edificant, deixant en paper banyat la seua classificació. És una opció que va radicalment en contra d’aquesta figura de protecció.

L’argumentari que utilitza el president del Col·legi, Iván Torres és impagable: no només demana l’amnistia per a les cases il·legals, sinó que afirma que retirar aquesta possibilitat seria “vulnerar el principi de seguretat jurídica que consagra la Constitució”!!! El món al revés, la seguretat jurídica que proposa és la impunitat pels infractors i el “greuge comparatiu” que, segons Iván Torres, se’ls faria, és en realitat un greuge que els infractors han fet a la societat en generals i als propietaris de terrenys que han respectat la llei en particular.

Està clar quin és el model territorial que propugna Iván Torres per a Eivissa, un model en el qual no es posin límits al creixement i que possibiliti la urbanització difusa de tot el territori sense excepcions. Un model en el qual les infraccions legals no tenguin cap importància, perquè acabaran legalitzant-se. Un model en el qual els potentats puguin construint mansions enormes que donaran ingressos particulars a constructors i arquitectes a costa de destruir un patrimoni de tots.

El Col·legi d’Arquitectes també pressiona el Consell, instant-lo a no complir el seu programa electoral i deixar el PTI tal com el va aprovar el PP.

Davant d’això, Óscar Rodríguez afirma que el Consell ha de fer tot el contrari i iniciar de manera immediata la revisió compromesa, en aplicació del programa electoral. És evident que es trobarà amb una oposició ferotge dels especuladors, lamentablement defensats pel Col·legi d’Arquitectes, però la gran majoria de la població el que vol és acabar amb la destrucció del territori i el manteniment dels espais naturals. L’equip de govern del Consell Insular ha de ser valent i no deixar-se intimidar pels lobbys que només defensen interessos econòmics particulars.

Share This