Manel Carmona deixa la Coordinació d’EUIB per facilitar una Assemblea Extraordinària que abordarà la renovació de les direccions i debatrà els reptes del futur

 

Carmona s’ha mostrar clarament a favor de les tesis d’Alberto Garzón, de la convergència i les aliances amb Podem, “creu que si Podem hagués acceptat l’acord amb IU arreu de l’Estat, a dia d’avui, aquesta candidatura hagués superat al PSOE sumant 14 diputats més a l’esquerra rupturista, i facilitant un govern que pivotaria sobre una opció clarament de canvi.

 

manel-carmona-seu-EULa renúncia de Carmona no és nova, ja que el passat més de juny l’anuncià al sí del òrgans de direcció “convençut que després de les eleccions generals, i després d’un cicle polític, era un bon moment perquè EUIB oxigenés les direccions, incorporés sàvia nova i abordés políticament els reptes del futur amb un debat participatiu i tranquil, allunyat dels processos electorals”.

 

Avui dimecres, i acabada la campanya electoral, Manel Carmona ha fet pública la seva dimissió com a Coordinador d’EUIB. Aquesta dimissió no és res nou pel conjunt dels membres de la direcció d’EUIB ja que estava comunicada als màxims òrgans de direcció des del passat 20 de juny, data en la que va proposar una Assemblea Extraordinària què es realitzés just després de les eleccions Generals, una Assemblea per abordar les tesis i els reptes de futur i alhora renovar de sàvia nova les direccions polítiques.

 

La renúncia de Carmona dona pas a una Comissió de Coordinació plural i acordada als màxims òrgans de direcció que portarà les tasques immediates d’EUIB, des d’ara fins a l’Assemblea Extraordinària. Aquesta Comissió de Coordinació està participada per membres de totes les Illes, representants de totes les sensibilitats, joves i militants històrics com Manuel Cámara, Eberhard Grosske o el propi Artur Parrón, cap de llista de UP-EU a les eleccions generals.

 

Manel Carmona, ha anunciat que seguirà formant part de la direcció d’EUIB, si bé no es tornarà a presentar a la reelecció.

 

Carmona s’ha mostrar clarament a favor de les tesis d’Alberto Garzón, de la convergència i les aliances amb Podem, “creu que si Podem hagués acceptat l’acord amb IU arreu de l’Estat, a dia d’avui aquesta coalició hagués superat al PSOE sumant 14 diputats més a l’esquerra rupturista, i facilitant un govern que pivotaria sobre una opció nítida de canvi. En la mateixa línia ha remarcat que la coalició ha funcionat molt bé a Galícia i a Catalunya, territoris on IU sí ha aconseguit representants al Congrés, dos per Catalunya i una diputada per Galícia.

  

Manel Carmona forma part d’EUIB des de 1991. Ingressà a EUIB després del moviment ciutadà per augmentar l’ajuda als països subdesenvolupats del 0.7% de la que formà part activa, acampat durant setmanes en el Parc de la Mar.

 

El 20 de novembre de 2010 va ser elegit Coordinador General, a l’etapa més difícil per aquesta formació, després que l’organització patís una greu escissió.

 

A l’informe que va presentar Manel Carmona als òrgans de direcció va fer un agraïment explícit al compromís i l’esforç de totes les dones i homes que s’han deixat la pell per tornar dibuixar EUIB a l’escena pública els darrers anys, amb escenaris molt complicats, ja que la irrupció de forces emergents ha dificultat les expectatives que fa sols any i mig tenia la formació a Balears, on totes les enquestes la situaven en un ventall entre 3 i 6 escons. Si bé, la formació ha assolit un arrelament municipals significatiu, amb representació a molts municipis de les Illes, determinants per mantenir governs de canvi i d’esquerres com el de Marratxí, Maó i Eivissa entre d’altres.

Share This