Cap-des-jueu-just-davant-la-torre-300x225L’eliminació expeditiva de les cabres de l’illot des Vedrà per part de la Conselleria de Medi Ambient, ha provocat una allau de reaccions moltes vegades desinformades i/o de mala voluntat. En aquest sentit, destaca una recollida de signatures demanant la dimissió dels responsables de la Conselleria del Govern i del conseller insular d’Eivissa, el company d’EU, Miguel Vericad.

Davant aquesta campanya, és bo que es coneguin alguns fets:

Abans de l’eliminació física de les cabres, s’intentaren diverses actuacions que no donaren resultat, com la retirada per part dels seus propietaris (que les havien introduït l’any 1992, per a caçar els cabrits en dates senyalades), o la recollida per part d’algun ramader que pogués acollir-les en un lloc en el qual poguessin passar la quarantena (són animals malalts i famèlics).

Es tracta de cabres domèstiques que s’alimentaven de la flora autòctona, que havien esquilmat. La manca d’aliment i especialment d’aigua (els propietaris havien deixat de bombejar aigua als abeuradors) havia provocat morts per inanició o per set de nombroses cabres.

El procediment per a l’eliminació de les cabres ha estat el mateix que el que s’utilitza a la Serra de Tramuntana i a infinitat d’espais protegits d’arreu del món.

L’orografia de l’illot des Vedrà, per la seva perillositat, feia impossible eliminar-les de qualsevol altra manera.

Per al vostre coneixement,  us adjuntam una informació prou completa del Diario de Ibiza, una carta al mateix diari del professor de botànica de la UIB, Joan Rita, un article del GEN-GOB i un altre del conseller Miguel Vericad.

 http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2016/02/06/govern-coge-cabra-cuernos/821501.html
 http://www.diariodeibiza.es/cartas-lectores/2016/02/07/favor-proteccion-vedra/821660.html

Share This