– Convidam a participar en els diversos actes republicans que es faran a totes les Illes.

bandera republicanaEl 14 d’abril és un dia de festa per als que compartim els ideals de llibertat, justícia social, cultura i modernitat. Aquest any commemorem el 85 aniversari de la II República Espanyola i ho fem enmig del debat sobre la conformació del Govern després de les eleccions del 20D. Els resultats d’aquestes eleccions feien possible una nova majoria diferent i confrontada a les polítiques del PP, però la manca d’entesa entre PSOE i Podemos pot frustrar aquesta possibilitat i obligar a repetir les eleccions.

Des d’EU veiem necessària la unitat de l’esquerra al voltant d’un programa comú de mínims. Però perquè aquest programa sigui possible, la ruptura amb el règim monàrquic que sustenta el poder de l’oligarquia empresarial i financera ha de ser un eix fonamental. Només des d’una ruptura amb el sistema actual pot haver-hi una sortida real, una sortida social a la crisi que doni resposta a les necessitats dels milions de persones que pateixen directament les conseqüències.  Per això, plantejam la necessitat de superar l’esgotat i corcat règim del 78, com a pas imprescindible per construir un nou model d’Estat i de societat, més just, igualitari, democràtic i social amb una alternativa constituent republicana.

Fa 85 anys els homes i les dones d’aquest país van decidir que per progressar, resultava imprescindible alliberar-se del llast corrupte de la monarquia borbònica i del sistema polític muntat sobre ella. Ara estam convençuts que la República torna a ser la resposta per dona solució a la  desocupació, als desnonaments i al domini de la banca sense escrúpols entre altres qüestions que avui angoixen milions de ciutadans.

Des d’EUIB feim una crida als nostres afiliats i simpatitzants, a la majoria social treballadora i a la ciutadania en general, perquè es mobilitzi a favor de la III República, a favor de desenvolupar un procés constituent, que li doni la paraula al poble per construir un futur de treball i progrés, un futur republicà.

Sal mateix temps, convidam a participar en els diversos actes en memòria de les persones que patiren la repressió franquista i que pagaren amb la seva vida o amb la seva llibertat la defensa dels ideals republicans. Els principals són els següents:

Dijous 14 d’abril

A les 19 hores a Formentera. Acte per la República a l’antiga colònia penitenciària de la Savina.

A les 19.30 a Palma. Concentració republicana a la Plaça de Cort.

Diumenge 17 d’abril

A les 12 hores a Manacor. Homenatge a les víctimes de la repressió feixista  al cementeri de Son Coletes.

A les 12 hores a Maó. Homenatge republicà al cementeri municipal.

A les 12 a Eivissa. Inauguració del Memorial Republicà al cementeri vell de Vila.

Share This