– Els premiats són l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, Toni Rotger i Leonor Taboada.

IMG-20160426-WA0003El dimecres 27 d’abril, a les 19.15 hores, al cafè teatre “La Tertúlia” del carrer Ausiàs March, número 19, de Palma, es farà el lliurament dels premis Emili Darder, atorgats per Esquerra Unida de Palma.

Els premis Emili Darder varen ser una creació del primer ajuntament del Pacte, que els va lliurar els anys 2009, 2010 i 2011, però foren suprimits per l’ajuntament del PP tan prompte com va poder governar amb majoria.

A la vista d’aquesta situació. EU de Palma va decidir “recrear-los” en tres categories: Educació i Cultura, Benestar Social i Salut Pública.

La primera edició dels premis Emili Darder organitzats per EU Palma va ser l’any 20013, en el qual es premiaren  Plataforma Crida, Assemblea de Son Espases i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). A la segona edició, de 2014, es premiaren Agustí Aguiló Bordoy de l’Orquestra Simfònica; Llorenç Fernández Oliver, capellà de la parròquia de Son Dameto i l’ONG Metges del Món. L’any 2015 es premiaren “Sonrisa Médica”, Padrins i Padrines Flautes i l’Assemblea de Docents.

Enguany, en la quarta edició, els aniran a l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, en la categoria de Benestar Social; Toni Rotger Martínez, en la categoria d’Educació i Cultura i Leonor Taboada Spinari, en la categoria de Salut.

EU Palma convoca els premis Emili Darder per retre homenatge al darrer batle de Palma, assassinat pels franquistes i a la seva tasca en favor de les classes populars. En aquesta edició en la qual commemoram els 80 anys de la creació del Front Popular, també volem destacar la seva defensa dels valors republicans i la seva opció per una àmplia unitat popular per fer front a una situació de crisi econòmica, social i política que no podem deixar de comparar amb l’actual.

A l’acte de lliurament dels premis, es farà una lectura poètica a càrrec de David Castelo i una actuació de rap  d’Astucia MC.

Share This