– Segons Juanjo Martínez, abans de parlar de cadires o denominacions de la possible confluència electoral, s’ha de produir un acord programàtic

– EUIB treballarà activament per a un gran acord d’esquerres capaç de donar resposta a les demandes de la ciutadania  

JuanjoDavant la dissolució de les Corts i la imminent convocatòria de noves eleccions generals, tots els partits polítics estan revisant estratègies per tal de posar-se en la millor posició de sortida davant els nous comicis. El que era impossible el 20D ja no ho és avui i les aliances que abans es rebutjaven ara són desitjades.

Les diverses enquestes, amb matisos, preveuen que no hi haurà canvis substancials en els resultats, com també preveuen un creixement important d’IU. Aquest fet, sens dubte influeix en els nous plantejaments dels partits polítics, que ara desitgen la presència d’EU en un acord preelectoral.

EUIB celebra aquesta nova actitud i treballarà amb totes les seves forces per aconseguir un gran acord de les forces d’esquerres sense excepcions, el mateix que ja defensava abans de les eleccions del 20, que no va ser possible. Una col·lació que si s’hagués produït abans de les eleccions de desembre, hauria aconseguit 3 diputats i hauria quedat com a primera força de Balears. En aquest sentit, ja fa temps que havíem iniciat contactes, que en aquest moment s’estan accelerant.

El Coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat que “està disposat a deixar-se la pell” per aconseguir la confluència electoral sense exclusions, però, al mateix temps, ha plantejat l’exigència de què l’acord possible i necessari es faci amb continguts programàtics clarament d’esquerres que doni resposta a una ciutadania farta de les retallades, de la pèrdua de drets i de les polítiques que han portat a la pobresa a una part important de la població.

Juanjo Martínez manifesta la seva preocupació pel fet que en comptes d’estar parlant d’aquests acords programàtics, del que es parla és de la denominació de la coalició, de les sigles que s’ha de destacar o dels llocs que es volen ocupar a les llistes, dels quals es volen disposar com si fossin una propietat privada. Segons Martínez, s’està començant pel que hauria de ser l’última preocupació i no sobre el contingut de l’acord. Com un exemple il·lustratiu afirma que és molt més important aconseguir un acord sobre el “Treball Garantit” i les maneres d’aconseguir aquest objectiu que la discussió sobre el lloc que s’ha d’ocupar a les llistes.

Juanjo Martínez ha emfatitzat que després de la frustració que ha provocat la manca d’acord per a constituir un govern progressista i davant la dissolució de les Corts i la convocatòria de noves eleccions, ens trobam amb una segona oportunitat que de cap manera podem desaprofitar, seria imperdonable que també es frustràs per personalismes i per manca de visió política. Les classes populars, la ciutadania que ha patit amb més rigor les polítiques de la dreta, esperen de nosaltres que estiguem a l’altura de les circumstàncies, no els podem defraudar.

Share This