– El govern en funcions de Mariano Rajoy es planteja eliminar o reduir els descomptes en alguns casos.

 cues aeroportLa patronal d’agències de viatge de Balears ha informat que han rebut una notificació del govern central en funcions en la qual es comunicava que tenia intenció de reduir en alguns casos els descomptes de residents per als vols entre illes i amb la Península. La reducció afectaria de manera general als viatges en grup i a les empreses que viatgen amb regularitat, però també afectaria al conjunt de la ciutadania quan consideri que el preu és excessiu. D’aquesta manera, la subvenció del 50% només afectaria el preu considerat “normal” i es quedaria fora de la subvenció la quantitat que excedís aquest preu. Una mesura d’aquestes característiques ja es va estudiar anteriorment però no es va aplicar mai.

El govern de Rajoy sembla que considera que quan els ciutadans de les Balears pagam un preu superior a la mitjana ho feim per caprici, oblidant que quan ens veiem obligats a volar amb urgència sense possibilitat de comprar els bitllets amb antelació, els preus dels bitllets són completament abusius. Si a aquest abús de les companyies aèries hi afegim que el descompte de resident només s’aplica sobre la tarifa mitjana o normal, els preus que ja són abusius de per si, es convertiran en prohibitius per a moltes persones que es veuen obligades a volar en un dia determinat per alguna raó d’urgència.

El govern de Mariano Rajoy, que s’ha negat al control parlamentari amb l’excusa de trobar-se en funcions i que amb aquesta excusa també retén inversions compromeses molt necessàries per a les Illes Balears, però no té inconvenient en fer retallades que ens afectarien molt negativament. L’aprovació d’uns Pressuposts General de l’Estat completament ficticis i l’estirada d’orelles que ha rebut des de Brussel·les, els porta a tot tipus de retallades sense valorar els perjudicis que comporten per a la ciutadania.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que aquesta possible retallada de la subvenció és del tot inacceptable i que el que s’ha de fer és arribar a una tarifa plana a preus raonables per tal d’impedir els abusos de les companyies aèries que s’apliquen als que han de volar per motius d’urgències. Per a Martínez, els ciutadans de les Illes Balears no és que siguin uns privilegiats per les subvencions de l’Estat sinó tot el contrari: nosaltres no tenim cap altra possibilitat de desplaçament i no disposam dels costosíssims AVEs que tenen a la Península, les retallades haurien d’anar per altres bandes, per les línies de l’AVE o les autopistes sense usuaris o els aeroports sense avions, abans de discriminar una vegada més els ciutadans de Balears.

Share This