– Artur Parrón serà el número 5 al Congrés i Juanjo Martínez el primer candidat al Senat per Mallorca.

logo comunicatEn la reunió d’ahir, el Consell Polític Interinsular d’EU va elegir els membres d’EU que formaran part de la llista al Congrés per Balears  i al Senat per Mallorca. Aquestes candidatures són fruit d’una negociació complexa amb Podem i Més que ha donat peu a unes candidatures condicionades per la pertinença a un o a un altre partit, per l’equilibri de sexes i a la representació de totes les illes, pel que fa a la llista del Congrés. Així, el número 5 de la llista, que correspon a EU, havia de ser un home de les Pitiüses. Aquests condicionants han portat a què Artur Parrón, que encapçalà la candidatura d’Unitat Popular-EU a les eleccions del 20 de desembre sigui el número 5 i que Isabel Vallès, número 2 d’aquesta candidatura, sigui la següent candidata d’EU en la llista de coalició.

Aquests candidats foren elegits per aquest ordre en les primàries de la candidatura d’Unitat Popular-EU, per la qual cosa tenen tota la legitimitat per ocupar aquests llocs a la llista al Congrés.

Pel que fa al Senat per Eivissa i Formentera, amb una coalició més ampla que inclou a la companya Vanessa Díaz com a primera suplent, el CPI ha donat suport a aquesta candidatura. El CPI també ha constatat que a hores d’ara encara no està tancada la candidatura al Senat per Menorca per la qual cosa es faculta al coordinador general d’EUIB, Juanjo Martínez, a fer les gestions necessàries per afavorir una entesa al Senat també en aquesta illa.

En relació al Senat per Mallorca, correspon a EU un candidat titular i una suplent. Atès que el candidat d’Unitat Popular-EU de les passades eleccions, Rafael Polonio, ha renunciat a formar part de la llista, el CPI d’EU ha decidit nomenar a Juanjo Martínez com a candidat número 1 de la quota d’EU i a Rosi Navarro com a suplent. S’ha de dir que aquestes dues persones ja formaven part per aquest ordre de la candidatura del 20D, a continuació de Rafael Polonio, per la qual cosa no es modifica el resultat de les primàries i únicament es substitueix la baixa. La candidatura al Senat per Mallorca té una especial rellevància, ja que hi ha moltes possibilitats de què resulti elegit el candidat d’EU per a ocupar l’escó els 2 primers anys de la legislatura. En aquest sentit, el CPI ha valorat molt positivament que el candidat sigui el Coordinador General.

El CPI també ha debatut la sol·licitud d’algun dels seus membres de celebrar unes primàries exclusivament per a elegir els candidats al Senat per Mallorca. Aquesta sol·licitud ha estat rebutjada pels següents motius: per la recomanació feta pel Consell Polític Federal d’IU, de renovar la confiança en els candidats d’Unitat Popular-EU elegits a les primàries per les eleccions del 20D, per la manca de temps per a preparar-les (està previst que demà mateix es presentin les llistes davant la Junta Electoral) i per la complexitat d’encaixar els resultats d’unes noves primàries en unes llistes de coalició que exigeixen uns requisits molt concrets. S’ha fet constar que cap de les federacions d’IU han decidit celebrar noves primàries, com tampoc ho han fet els altres partits que formen part de la coalició electoral. Per altra part, s’ha constat la incongruència de reclamar les primàries únicament per la candidatura al Senat per Mallorca i no demanar el mateix per a la llista al Congrés.

Share This