FornalutxEls grups parlamentaris de la dreta presenten esmenes a la modificació de la llei de protecció animal per tal que aquesta modificació no inclogui la celebració d’activitats de maltractament animal com el Correbou de Fornalutx. Si en el seu moment ja es va rebutjar la iniciativa insòlita del PP de què aquesta “festa” fos declarada patrimoni cultural immaterial, el mateix hauria de passar ara amb les esmenes que tracten de mantenir-la.

Els defensors del Correbou, com tots els que defensen altres festes consistents en maltractar un animal, apel·len a la tradició com si això donàs dret al manteniment de costums bàrbars. Per a EU, la tradició no és un argument, hi ha moltes tradicions respectables, però altres s’han de desterrar. Afortunadament moltes coses que semblaven normals en l’Edat Mitjana, avui en dia s’han eradicat i ningú defensa que es mantenguin. La legislació reconeix drets humans que eren impensables en el passat i cada vegada més la població demana que també es protegeixin els animals i se’ls eviti patiments innecessaris. En aquest sentit va el projecte de llei que el Govern va enviar al Parlament i que es correspon al pacte de governabilitat. És un projecte de llei que s’ha d’aprovar sense esmenes que el desvirtuïn.

A pesar de les afirmacions en sentit contrari dels seus defensors, el Correbou és una crueltat que provoca patiments a un animal que s’arrossega lligat per les banyes per a diversió dels assistents i perquè algun dels veïns faci ostentació del seu “valor” i masculinitat davant el públic.

Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB va una crida a tots els diputats progressistes a mantenir-se ferms en la protecció dels animals i en la condemna dels espectacles públics basats en el patiment o la tortura  d’animals, sense tenir por a una possible pèrdua de vots. L’ètica ha d’estar per damunt dels càlculs electoralistes.

Share This