– La meitat de la plantilla sanitària dels hospitals públics és interina i eventual.

PatriciaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez va reconèixer ahir al Parlament que la meitat de la plantilla sanitària de la xarxa d’hospitals públics és interina i eventual. Gómez va donar la culpa al govern de José Ramón Bauzá, que no va convocar oposicions i al qual no el preocupaven les condicions laborals dels treballadors sanitaris. També recordà que a la passada legislatura es perderen 1.400 llocs de feina a la sanitat pública. Per a EUIB, la crítica de la consellera al que es va fer la legislatura passada està completament justificada, Bauzá i els seus successius consellers i consellera estaven molt més interessats amb les retallades i en afavorir la sanitat privada que en potenciar la sanitat pública i dotar als seus professionals d’estabilitat i d’unes condicions laborals raonables. Tot això és cert, però ja ha passat un any de les eleccions autonòmiques i és hora que ja es notin els canvis en la gestió, també pel que fa a les condicions laborals del personal sanitari.

Com un exemple de la situació actual, la consellera exposà que cada 6 mesos es renoven  uns 600 contractes eventuals, només a l’hospital de Son Espases, encara que s’apunta com un èxit que 173 treballadors eventuals han passat a ser interins. No sembla un avanç fonamental en una política de “recuperació dels drets millorant la contractació i posant les bases per a l’estabilitat laboral tan necessària” que, segons va dir, és el seu objectiu.

EUIB insta la conselleria a agilitzar la gestió i a recuperar com més aviat millor l’estabilitat laboral del personal sanitari. Una plantilla que tengui reconegut els seus drets, que gaudeixi d’una estabilitat raonable i que es trobi motivada, és un requisit imprescindible pel bon funcionament de la sanitat pública. El reconeixement d’aquests drets no beneficiaria únicament als professionals sanitaris, sinó que milloraria l’atenció als usuaris d’aquest servei públic fonamental.

Share This