És necessari la millora de les seves condicions laborals

cambreresLes cambreres de pis es manifesten avui a totes les illes, reivindicant una millora de les seves condicions laborals. És una reivindicació justa, ja que aquestes treballadores pateixen unes condicions laborals pèssimes, que s’han agreujat els darrers anys amb l’excusa de la crisi.

A pesar que els guanys dels hotelers no deixen de créixer any rere any, les cambreres de pis no participen d’aquesta millora econòmica i han vist augmentada la seva càrrega de treball, especialment en els hotels que han augmentat la seva categoria i el preu de les habitacions, però no han augmentat la plantilla. Per si no n’hi hagués prou amb la seva sobreexplotació laboral, algunes empreses “externalitzen” el servei i les substitueixen per netejadores a les quals encara poden explotar més, ja que no els han de pagar el salari que preveu el Conveni d’Hostaleria.

Les cambreres de pis reclamen que es reconeguin com a malalties professionals les que pateixen com a conseqüència directa de la seva feina habitual, que no estan reconegudes. Segons informen els sindicats del sector, una gran part de les cambreres pateixen invalideses abans d’arribar a l’edat de jubilació, com a conseqüència directa de les condicions en les quals han de desenvolupar la seva feina. Aquest fet, agreujat en el cas majoritari de treballs temporals, fa que l’import de les pensions de jubilació siguin molt baixos.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat tot el suport de l’organització per aquest grup de treballadores que són absolutament imprescindibles per fer funcionar uns hotels que tenen grans beneficis.  A pesar d’això, la seva feina no és reconeguda i les seves condicions de treball són cada vegada pitjors. És hora ja de què aquest reconeixement arribi, de què es millorin les seves condicions de feina per tal d’evitar les malalties que pateixen, que aquestes es reconeguin com a malaltia professional i que es redueixin les càrregues de treball, que actualment són abusives en la major part dels hotels.

Share This