– EU exigeix la seva dimissió per viure aliè a la realitat social de les Illes.

– No hi ha cap regeneració en el PP, continuen els sobres amb complements salarials, en un partit que s’ha finançat sistemàticament de manera il·legal.

foto miquel vidalEl president de PP balear, Miquel Vidal és diputat del Parlament balear i cobra el salari corresponent per la seva “dedicació plena” al Parlament, però això no li sembla prou i ha obtingut un sobresou que li paga el patit de 24.000 (o 28.000) euros anuals, que ell defineix com a dietes. Res de nou, estam davant el PP de sempre, que reparteix sobres als seus dirigents com ho feia Bárcenas a la seu del carrer Génova: la corrupció institucionalitzada.

El PP està investigat per diversos jutjats per finançament il·legal. Alguns empresaris –per intentar rebaixar les possibles condemnes- ja han reconegut que pagaven comissions a canvi d’adjudicacions d’obres i que donaven donatius per a les campanyes electorals, tant a les Balears com a Madrid o València. Ell cobrament de comissions ve d’antic i ja el practicava Gabriel Cañellas i el va continuar, entre d’altres, Jaume Matas, però els dirigents actuals del PP ho atribueixen a coses del passat que no tenen res a veure amb ells, encara que fossin els màxims responsables del moment (Rajoy) o formassin part de la direcció (Vidal). Volen vendre la regeneració del PP i una puresa immaculada, que no té res a veure amb la realitat.

El cap visible d’aquesta suposada regeneració a Balears, és el president provisional Miquel Vidal, però ja s’ha vist que continua amb les pràctiques de tota la vida. Que un salari de diputat es consideri insuficient, és una ofensa per tants i tants treballadors que pateixen sous de misèria o que no tenen ingressos. Que es permeti compatibilitzar una “dedicació plena” parlamentària amb un sobresou del partit, pot ser legal però és una immoralitat.

Però el súmmum de la indignitat política de Miquel Nadal, són les declaracions que ha fet per tractar de justificar el que és injustificable. Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, l’afirmació que “un cambrer o una dona de la neteja cobren més que ell” són indignats i ofensives per aquests treballadors, que amb jornades esgotadores i amb condicions laborals precàries, o directament il·legals, cobren salaris de misèria. Juanjo Martínez emplaça a Miquel Vidal a retirar aquestes paraules, així com a assabentar-se dels salaris reals que cobren la majoria dels treballadors. Una vegada feta aquesta comprovació, podria adonar-se de què és un absolut privilegiat i renunciar al salari del Parlament o a la “gratificació” del partit. Si no ho fa així, haurem de concloure que és un aprofitat de la política, que de cap manera pot encapçalar una regeneració, en vista de la qual cosa, podria meditar la seva retirada per a dedicar-se a la neteja d’edificis i fer-se ric amb els salaris extraordinaris que es paguen en aquest sector. Tal vegada per això sí que hi serviria, per netejar el PP, està clar que no.

Share This