– És necessari reduir la pressió humana i s’ha d’afavorir el transport públic.

MontdragóEl batle de Santanyí, municipi en el qual es troba el Parc Natural de Montdragó, ha sol·licitat del Govern balear una alternativa al col·lapse produït per l’excés de vehicles privats que volen accedir a les seves platges, especialment els caps de setmana. El batle es queixa amb raó de què els cotxes aparquen en finques privades quan els aparcaments públics són plens. “O ampliam els aparcaments o cercam altres zones, ha manifestat el batle Llorenç Galmés”. Per a EU, la solució a problema en cap cas pot passar per ampliar les zones d’aparcament, afavorint encara més la saturació i la degradació d’aquest espai protegit.

El batle també ha indicat una altra solució: enllaços amb bus des dels nuclis més propers, per tal que els visitants puguin arribar a les platges en transport públic.

EU entén que la proposta del transport públic, és l’única raonable i la que permet el respecte i el manteniment dels valors naturals del parc. L’alternativa d’augmentar els aparcaments, s’hauria de descartar completament, per ser incompatible amb la conservació del parc. Al contrari, la reordenació de la zona, hauria de contemplar la reducció dels espais destinats a estacionament de vehicles privats, per potenciar l’accés majoritàriament amb transport públic.

Share This