– Els hotelers hauran de pagar el complement salarial amb un any de retroactivitat.

mdm002ma001184843manualEls negociadors sindicals del Conveni d’Hostaleria han aconseguit que els empresaris que han augmentat la categoria dels seus hotels, hagin de pagar el complement salarial que contempla el Conveni. La negociació no ha estat senzilla i s’ha hagut de denunciar davant la Inspecció de Treball per aconseguir que els empresaris s’avenguessin a concedir allò que marca el conveni en vigor. L’acord també contempla el pagament dels endarreriments que corresponguin a l’últim any, que és el termini en el qual poden fer-se reclamacions de quantitat. Aquest acord suposa una millora pels treballadors però així i tot, encara perdran allò que se’ls deu d’un any endarrere.

La justificació d’aquest complement salarial d’uns 50 euros, recollit en el Conveni en vigor, pels treballadors dels hotels de 4 i 5 estrelles, és que les funcions i el nivell de qualitat que s’ofereixen són superiors a les dels hotels de categoria inferior. D’aquesta manera, els treballadors també obtenen una millora –encara que petita- en els seus salaris, del gran augment dels beneficis que ha comportat pels hotelers l’augment de la categoria dels seus establiments.

Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, ha felicitat als negociadors sindicals per haver assolit aquest acord i els anima a continuar la lluita per la millora de les condicions labores de tots els treballadors de l’hostaleria, per acabar amb les càrregues de feina excessives, amb les jornades abusives, amb les contractacions fraudulentes i amb tota classe d’abusos, que lamentablement, encara són molt present als centres de treball. Al mateix temps, denuncia l’avarícia d’una patronal que fins ara es negava a pagar el complement del conveni, amb l’excusa que l’augment de categoria no s’havia aprovat definitivament (per la saturació de la Conselleria de Turisme) tot i que anaven aplicant als seus clients l’augment de preu que correspon a la nova categoria, que els ha generat uns guanys molt importants. Uns guanys que es volien quedar en exclusiva, sense cap repercussió als treballadors que fan la feina i atenen als clients.

Share This