– La intervenció de la policia es fa necessària com a complement de la inspecció de treball.

285192.pngS’ha produït una nova actuació de la Policia Nacional contra l’explotació dels treballadors a una bugaderia de Palma que ha provocat 4 detencions entre els dirigents de l’empresa, acusats de delictes contra els drets dels treballadors.

Prèviament, una trentena de treballadors d’aquesta bugaderia, havien denunciat les seves condicions de feina, els abusos per part de l’empresa, les jornades excessives, el tracte vexatori i l’impagament dels salaris. Aquests treballadors es troben al carrer i reclamen els seus salaris per la via administrativa.

Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, és important que les vies administratives i judicials (absolutament saturades) serveixin per a garantir el cobrament dels salaris d’aquests treballadors, però això no és suficient, el comportament mafiós d’alguns empresaris que tracten els seus empleats quasi com a esclaus, ha de merèixer també una condemna penal exemplar, per tal d’evitar que aquestes actuacions tan greus es puguin produir de manera impune.

Juanjo Martínez ha celebrat aquesta actuació policial, així com la que es va produir contra una cadena de restaurants, i creu que la col·laboració entre la inspecció de treball i la policia és la via per acabar amb situacions de sobreexplotació laboral i de tracte degradant als treballadors, que són més freqüents del que es podria pensar. En unes Illes que viuen una gran expansió dels beneficis empresarials –especialment al sector turístic-, en les que proliferen els multimilionaris i les ofertes de súper luxe, molts treballadors pateixen condicions laborals del segle XIX i viuen un règim laboral semi esclavista. Per a combatre aquesta situació és necessària la implicació de totes les administracions i dotar de mitjans suficients a la policia i a la inspecció de treball.

Share This