– La moció també va signada per Unió per Alcúdia.

mallorca sense sangEn compliment del compromís adquirit amb Mallorca Sense Sang de presentar mocions a tots els ajuntaments en els quals EU tengui representació, EU d’Alcúdia ha instat la presentació d’una moció antitaurina a través de la regidora Noelia Broncano, de la candidatura de Guanyem, de la qual forma part. La moció es presenta conjuntament amb el grup Unió per Alcúdia.

La regidora Broncano ha manifestat el seu orgull per a presentació d’aquesta moció i ha instat tots els grups municipals a votar a favor per tal de declarar Alcúdia municipi antitaurí, amic dels animals i respectuós dels seus drets. Per a Noelia Broncano, aquest fet suposaria la incorporació d’Alcúdia a la xarxa d’ajuntaments que es declaren contraris a qualsevol forma de maltractament animal, especialment dels que es fan com un espectacle públic, demostrant la sensibilitat de poble envers els drets dels animals i condemnant unes pràctiques bàrbares que no han de tenir cabuda en una societat democràtica i respectuosa de Segle XXI.

La moció pretén que el Ple de l’ajuntament manifesti la seva voluntat de què no se celebrin curses de toros ni altres espectacles amb toros al municipi i al conjunt de les Illes Balears. Per això, s’insta el Parlament de les Illes Balears a redactar una nova llei de protecció animal que reguli la protecció dels animals domèstics i dels salvatges i prohibeixi la tauromàquia. Així mateix, reclama la reconversió de les places de toros en equipaments socials.

Per últim, s’insta el govern espanyol a eliminar totes les ajudes públiques a la tauromàquia i l’eliminació de qualsevol declaració de Bé d’Interès Cultural o Bé d’Interès Turístic a qualsevol tipus d’espectacle on es maltractin animals.

EU reclama responsabilitat i coherència a tots els grups municipals i que no s’apartin per motius electoralistes o per les pressions que puguin rebre dels compromisos adquirits pels seus respectius partits.

Share This