– La mobilització de les institucions i la ciutadania de Formentera ha estat decisiva per doblegar la prepotència de l’APB.

– Ha quedat molt clar que no era cert que el trasllat al moll nord fos l’única alternativa viable.

estació actualFinalment, s’ha arribat a un acord en relació a la ubicació de la nova estació marítima de Formentera. Un acord que compromet el Govern balear, els consells d’Eivissa i de Formentera, l’ajuntament de Vila i l’Autoritat Portuària de Balears. Si bé no es manté la ubicació actual, tal com es reclamava des de Formentera, el seu desplaçament serà molt inferior al previst inicialment i quedarà prop del centre urbà, tal com es reclamava.

Aquest canvi d’opinió de l’APB només es pot entendre per la gran mobilització que es va produir a Formentera, encapçalada pel seu Consell i les organitzacions socials, amb el suport de la ciutadania de l’illa.

Per a Artur Parrón, coordinador d’Esquerra Unida d’Eivissa i Formentera, aquest acord és una gran notícia, especialment pels residents a Formentera que podran continuar arribant a un lloc pròxim al centre urbà en tots els seus desplaçaments obligats a Eivissa, però també és una millora per als eivissencs que es desplacen a Formentera i per a l’activitat comercial a la zona del port i la Marina, però lamenta que per arribar a aquesta solució hagi estat necessari tant d’esforç per l’obcecació de l’APB, que sempre havia dit que el trasllat al moll era obligatori perquè era l’única opció tècnicament viable. Els fets han demostrat que no era així i que l’APB només pensava en les solucions que li resultaven més rendibles i no en el servei que aquesta entitat pública ha de donar als ciutadans.

El port de Vila és molt important per a Ciutat i l’illa d’Eivissa, però mai no s’hauria d’haver oblidat que també és vital pels residents de Formentera, ja que és la seua única porta d’entrada i de sortida.

Share This