– És molt possible que el de Camp de Mar no sigui l’únic que ho fa.

golfEl Govern ha anunciat que un camp de golf que no ha identificat i que, segons Terraferida, és el de Camp de Mar d’Andratx estava utilitzant aigua captada del subsòl, amb una infraestructura capaç d’extreure 720 metres cúbics d’aigua a dia, que és equivalent al consum d’una població de 5.000 habitants. Els camps de golf no poden utilitzar aigua procedent de subsòl i s’han de regar exclusivament amb aigua depurada.

Que diversos camps de golf utilitzen de manera il·legal aigua procedent dels aqüífers subterranis que es troben exhaust és vox populi i s’ha denunciat de manera reiterada. No és senzill demostrar aquests fets, que es produeixen des de pous no declarats, però l’evolució dels aqüífers pròxims solen indicar que les extraccions són superiors a les autoritzades. La Conselleria de Medi Ambient és qui té les competències i els mitjans per a controlar aquesta situació.

EU valora positivament la tasca dels inspectors de Medi Ambient, que han revisat la situació a quatre camps de golf i els anima a continuar les inspeccions fins que s’hagin revisat tots els camps de golf, ja que no és acceptable que en l’actual situació de sequera, amb la davallada dels aqüífers i amb les restriccions pel consum humà que ja s’estan produint a diversos municipis, es continuï amb l’extracció d’aigua per a unes activitats recreatives que s’han de regar exclusivament amb aigua depurada.

EU exigeix sancions exemplars per als camps de golf que s’abasteixin d’aigua del subsòl, per tal d’assegurar que no continuaran amb aquesta actitud. Al mateix temps instam el Govern i els ajuntaments a adoptar les mesures necessàries per a reduir el consum d’aigua, especialment entre els grans consumidors i les activitats recreatives.

Share This