diadaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha aprofitat l’acte institucional de la Diada de Mallorca per a mostrar-se reivindicatiu i per a reclamar a transferència de les competències de Turisme, Agricultura, transports, joventut i Igualtat, unes competències que ja fa temps que són gestionades pels consells insulars de les altres illes. Aquesta reclamació és relativament nova, ja que fins ara ha fet molt poques gestions en aquest sentit. La celebració de Diades i actes patriòtics diversos solen ser aprofitades pels dirigents polítics per fer proclames que poques vegades en concreten en acció política de govern.

Per a EU, l’assumpció de les competències que li manquen al Consell de Mallorca, és necessària per a completar l’arquitectura institucional de la nostra Comunitat. És absurd que un consell amb tan pocs mitjans tècnics i humans com el de Formentera sigui capaç de gestionar unes competències que en el cas de Mallorca les gestiona directament el Govern. En el cas d’aquestes competències es pot afirmar que el Govern és únicament de Mallorca i no representa el conjunt de les Illes, una situació del tot absurda.

EU creu que els consells –tots ells- han d’assolir el conjunt de competències que l’Estatut d’Autonomia marca com a pròpies. Al Govern li correspon marcar les línies bàsiques de la política comuna, però la gestió i ha de correspondre el seu desenvolupament i la seva gestió ordinària.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que s’han d’iniciar ja les negociacions per tal que l’ assumpció de competències sigui una realitat aquesta legislatura. Aquest procés s’ha de fer de tal manera que no es creïn duplicitats: les transferències han de servir per apropar els llocs de decisió als ciutadans, però mai poden ser una excusa per a la creació d’estructures paral·leles.

Share This