foto feministesEls dies 29 i 30 d’aquest mes es celebrarà el judici contra les feministes que el dia 9 de febrer de 2014 irromperen a l’església de Sant Miquel de Palma en un acte de protesta contra el projecte de llei de Ruíz Gallardón –recolzat per a jerarquia catòlica- de restringir o eliminar el dret a l’avortament.

Es pot discutir si aquesta forma de protesta era la més adequada, però no hi ha dubte de què no mereix una condemna penal. L’Església Catòlica no s’ha limitat a condemnar moralment l’avortament i reclamar de les seves feligreses que no el practiquin, sinó que ha tengut una posició agressiva, amenaçadora i insultant contra les persones que creuen que l‘avortament és un dret de les dones que no es pot impedir per motius ideològics o religiosos. Fins i tot han interferit el poder legislatiu, tractant que el seu personal punt de vista sigui una norma legal que afecti tothom, sigui creien o no ho sigui. Aquesta actitud de l’Església és la que ha provocat que les protestes no es dirigissin únicament contra el poder polític sinó que també anessin contra el poder fàctic, que encara és l’església al nostre país.

La fiscalia demana un any i mig de presó per a cadascuna de les 6 activistes, cosa que ens sembla absolutament abusiva. Entenem que en aquest cas, la fiscalia no ha actuat en defensa de la legalitat i dels drets de les persones -les activistes els han vist conculcat en aquest procés- sinó com a corretja de transmissió de l’Església. Però el que és directament aberrant és la petició de penes de 4 anys de presó que fa el Bisbat de Mallorca.

Per això, EU reclama del nou bisbe de Mallorca la retirada de la petició de presó que va fer el seu predecessor. D’aquesta manera demostraria que no participa del nacionalcatolicisme que encara enyoren alguns dels seus col·legues. Podria fer cas del seu secretari diocesà de Pastoral Penitenciària, que també considera que la pena que es demana és “destructiva de la persona, inútil i inhumana” i que una resposta que no representàs la privació de llibertat, “sens dubte hauria estat molt més evangèlica”.

Share This