– El Consell prorroga la política del PP amb la prolongació de l’autopista fins a Campos.

camposLa consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha anunciat que a principis del 2017 s’iniciaran les obres per prolongar l’autopista de Llucmajor fins a Campos, un projecte que, amb petites modificacions, és el que va deixar enllestit el PP, un projecte del tot innecessari, que respon a un model territorial i de mobilitat propi d’altres temps i d’altres opcions polítiques, que no esperàvem que es portàs a terme per part d’un Consell progressista.

Per a EU, el que necessita Mallorca no són més autopistes sinó un altre model territorial, una aposta decidida pel transport públic i una limitació del creixement urbanístic i acabar amb la destrucció del territori. Mallorca ja està al límit i no es pot permetre seguir ocupant territori amb unes infraestructures que perpetuen el model que ens ha portat a aquesta situació.

Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, ha recordat les promeses inicials de la consellera, quan encara reconeixia aquesta situació de saturació i parlava de creixement zero i de revisar a la baixa el Pla Territorial Insular. Aquelles promeses s’han oblidat i ara desenvolupa una política en senti contrari, una política pròpia de PP, una estafa a l’electorat.

L’equip de govern vol que les obres de l‘autopista estiguin enllestides els primers mesos del 2019, de tal manera que es pugui fer la seva inauguració abans de les pròximes eleccions autonòmiques. Es veu que volen aconseguir vots de la dreta, dels sectors més desenvolupistes i dels partidaris de la promoció del vehicle privat enfront del transport públic. Per aconseguir aquest objectiu estan disposats a trair el programa electoral i a perdre vots de l’esquerra i dels moviments ecologistes i de defensa del territori, els sectors socials que els ha portat al lloc que ara ocupen.

Juanjo Martínez ha afirmat que l’actual carretera necessita millores i que s’ha d’augmentar la seva seguretat, però aquestes millores es poden aconseguir amb una afecció mínima del territori, si es renuncia al model d’autopista que no fa més que incentivar la utilització de vehicles privats i el creixement urbanístic, en detriment del transport públic i d’un model territorial respectuós i sostenible.

Share This