CavallsCort demana propostes  a les entitats animalistes i a tots els col·lectius de Palma per modificar l’actual ordenança sobre l’ús de les galeres de Palma.

EU adverteix a Cort que el sofriment animal no ha de modificar-se sinó que cal eradicar-ho.  EU és conscient que suprimir de forma immediata l’ús dels cavalls de les galeres és inviable, però demana un esforç a l’ajuntament de Palma i que demostri que hi ha realment voluntat per acabar amb aquest maltractament cap als animals.

Cal recordar que aquest any ja han mort dos cavalls per accidents a Palma i que són moltes les denúncies dels ciutadans sobre el mal ús d’aquest servei. Cavalls en mal estat, incompliment de l’actual ordenança, incompliment de les normes de circulació, maltractaments als cavalls, són algunes de les denúncies que dia a dia informen els vianants de Palma.

Per aquest motiu, des d’EU exigeixen al consistori de Palma que posi una data definitiva per a l’abolició del servei actual de galeres amb cavalls.

Fins al dia de la supressió de l’ús de cavalls, EU sol·licita que es prenguin mesures més dràstiques per evitar l’explotació animal a la qual  viuen sotmesos els cavalls de les galeres.

 No concedir més llicències, retirar de manera immediata als cavalls del carrer Conqueridor, reduir el màxim d’ocupants a quatre més el conductor, retirada de llicències després d’incórrer en diverses sancions, revocar la llicència després de la jubilació de l’actual conductor.

 També es demana que els cavalls es substitueixin per vehicles elèctrics d’època com es va prometre a les entitats animalistes.

 Des d’EU es preguntam el perquè de fer una nova ordenança si l’actual no es compleix.

Share This