– Mateu Capellà, el seu gerent, hauria de ser cessat per incapaç i mentider.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat la seva sorpresa i indignació per la manca de reacció de Govern balear davant el conflicte de l’empresa pública Serveis Fsfmerroviaris de Mallorca, que viu una vaga intermitent, que ja ha suposat l’anul·lació de trajectes i ha causat greus molèsties als usuaris. No s’ha d’oblidar que SFM és una empresa pública que depèn directament del Govern. Així mateix, sorprèn que els grups que donen suport al Govern, que no tenen inconvenient en manifestar les seves diferències públicament, tampoc hagin reaccionat. Dóna la lamentable impressió que el transport públic en realitat no interessa ningú.

També és sorprenent que a pesar que hi hagi convocada una nova jornada de vaga per demà i que estan previstes més jornades de vaga que podrien ser més dures i extenses, no hi hagi cap intent negociador per part de la gerència de l’empresa, “no tenen la més mínima intenció de reunir-se amb nosaltres”, ha manifestat el comitè d’empresa. En canvi, el gerent d’SFM, Mateu Capellà, afirma que “no s’han generat problemes importants”. Es veu que no li sembla un problema important la gran quantitat de passatgers que no pogueren arribar d’hora a la seva destinació. Per altra part, menteix quan afirma que les converses amb els representants dels treballadors continuen, quan la veritat és que es troben suspeses i sense resposta a les seves reivindicacions.

Mateu Capellà a ha demostrat sobradament que no té capacitat ni voluntat negociadora. Ni tan sols veu que hi hagi “un problema important”. Per això és necessari que el Govern s’impliqui de manera immediata, nomani un nou gerent i que es reprenguin les converses amb els treballadors, amb bona fe i amb voluntat d’acord. Els ciutadans es mereixen un servei ferroviari que funcioni i els treballadors d’SFM unes condicions de treball dignes, que garanteixin els seus drets i la seguretat dels passatgers.

Share This