– Juanjo Martínez dóna suport a les reivindicacions dels treballadors i exigeix voluntat negociadora dels gestors de l’empresa i del Govern.

IMG-20161005-WA0001El dia d’avui, Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, s’ha reunit amb membres del comitè de vaga de Serveis Ferroviaris de Mallorca, per tal de conèixer de primera mà les seves reivindicacions i la situació del conflicte laboral que viu a tercera jornada de vaga intermitent.

Després d’escoltar les explicacions, Juanjo Martínez ha donat el suport d’EU a les reivindicacions dels treballadors, que reclamen el manteniment de les seves condicions salarials. Una reivindicació completament raonable i assumible per part d’SFM. Així mateix, reclamen millores de les condicions de treball, que suposarien una major seguretat i un millor servei als usuaris.

També ha constatat la manca de voluntat negociadora de l’empresa i les mentides, tant de gerent com del conseller, sobre unes negociacions que, ara per ara, són inexistents. Fins i tot, els serveis mínims els va imposar l’empresa sense negociació i els va comunicar al comitè de vaga com a una imposició innegociable. El menyspreu que demostren cap als representants dels treballadors és el mateix que tenen cap als usuaris, als quals no se’ls dóna informació ni mitjans alternatius, arribant a afirmar que “no s’han produït problemes greus” a pesar de l’evidència del caos ferroviari i de la gran quantitat de passatgers que no han pogut arribar d’hora a les seves destinacions.

Juanjo Martínez ha qualificat d’inacceptable aquesta actitud per part de l’empresa i del Govern i ha exigit l’inici de negociacions immediates, amb voluntat d’arribar a acords. Si el gerent no té capacitat o voluntat de solucionar el conflicte, el Govern l’ha de ser substituir i designar una persona més dialogant, per possibilitar un acord que posi fi al conflicte.

Share This