– El coordinador d’EUIB s’ha entrevistat amb la direcció de CCOO.

Imatge EU-CCOODins la ronda de contactes d’EUIB, el seu coordinador, Juanjo Martínez, s’ha entrevistat amb el secretari general de CCOO-Illes, José Luís García i altres membres de la direcció del sindicat. Les dues parts han coincidit en l’anàlisi de la situació econòmica, laboral i social. Una situació que, tot i la recuperació econòmica del sector turístic, encara manté uns nivells elevadíssims d’atur, uns percentatges molt importants de la població en risc d’exclusió social i una gran precarietat laboral.

Ambdues organitzacions han coincidit que la lluita per a millorar la situació dels treballadors i les capes populars és un objectiu comú, per aconseguir una societat més igualitària i per posar fre a les grans desigualtats socials. Han pogut comprovar també que hi ha coincidències molt importants de plantejaments.

Així mateix, han acordat augmentar i regularitzar els contactes, per aconseguir una major fluïdesa i per poder coordinar actuacions que vagin en favor dels objectius assenyalats.

Juanjo Martínez i José Luís García també han coincidit que per fer front a les retallades, a la pèrdua de drets o a la pobresa laboral, és necessari actuar des de les organitzacions socials i des de la política, respectant la independència de cada marc d’actuació, però amb la voluntat d’arribar a grans acords sobre el model econòmic social i laboral, per tal de recuperar drets socials i millorar les condicions de vida de la majoria de la població. És el que des d’EU hem definit com el bloc social i polític de progrés que és necessari per a revertir la situació actual i per fer front als atacs de la dreta política i econòmica contra l’Estat de Benestar i contra les conquestes socials.

Share This