– Cada vegada queda més clar que la corrupció era estructural amb els governs del PP i que els progressistes han estat incapaços de destapar-la i corregir-la.

CortEls escàndols de corrupció no s’aturen a l’ajuntament de Palma. Després del descobriment de la màfia organitzada que infectava una bona part del cos de la policia municipal de Palma, ara tenim que un possible frau en concurs de l’ORA ha suposat la detenció de 13 persones, entre les quals es troben els regidors de l’època de Mateo Isern, Irene San Gil i Gabriel Vallejo, a més de diversos funcionaris d’alt nivell.

El cas de la corrupció a la policia municipal, ja ve d’antic, sota mandat del PP, no fou descoberta i depurada a l´època d’Aina Calvo i va continuar i es va estendre a l’època de Mateo Isern, amb la protecció de José María Rodríguez i d’Álvaro Gijón. El cas de l’ORA, pel que es sap en aquest moment, es va generar totalment en el mandat d’Isern.

La gestió de PP a l’ajuntament de Palma s’ha caracteritzat pel que és una senya d’identitat d’aquest partit: a corrupció. Una corrupció practicada per policies municipals i funcionaris, de la qual també se n’aprofitaven, quan no la impulsaven directament, dirigents polítics i empresaris afins.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que no el sorprèn la corrupció de l’època del PP, però lamenta que els equips progressistes que han governat o governen l’ajuntament de Palma, hagin estat incapaços de netejar l’administració municipal, separar els corruptes i reorganitzar els serveis. La lluita contra la corrupció l’ha protagonitzat la policia i els fiscals i jutges. Des d’EU valoram molt positiva la seva tasca, però pensam que des dels governs municipals progressistes s’haurien d’haver produït actuacions contundents molt abans, la lluita contra la corrupció no pot ser una tasca exclusiva de policia i jutges, és imprescindible actuar des de la política.

EU exigeix valentia a l’equip de govern municipal per a depurar completament els serveis infectats i reestructurar-los, deixant-los en mans de funcionaris honestos.

Share This