JovesDes de  Joves d’EUIB, manifestem el nostre suport a les mobilitzacions convocades contra les revàlides impulsades pel govern central, emmarcades en l’aplicació de la LOMCE, i cridem a la joventut i a altres agents de la comunitat educativa a participar en elles.

Rebutgem les revàlides aprovades pel govern central, ja que les considerem segregadores i contraries al caràcter universal que l’educació, com dret bàsic, hauria de tenir.

Aquesta reforma és una pedra més al camí de l’alumnat amb menys recursos, que veu el seu accés a la universitat cada vegada més limitat després de tots aquests anys de retallades en beques, i pujades de taxes, tant en els estudis universitaris com en els de Formació Professional, patrocinats no només per l’executiu de Rajoy, sinó també pels governs autonòmics del PP, PNV i CiU.

I és que un país en el qual 1 de cada 5 joves abandona prematurament els seus estudis, les solucions que ens ofereixen són seguir privatitzant el sistema educatiu, fer desaparèixer la democràcia dels centres d’estudi, precaritzar encara més les condicions laborals de les i els estudiants d’una FP, cada vegada més massificada, a través de la implantació de la dualització i l’expulsió, amb la menor qualificació possible, al mercat laboral de l’alumnat que no passi el filtre que apliquen aquestes revàlides.

A més, el fet que una reforma tan important com aquesta hagués estat aprovada pel govern en funcions un 29 de Juliol, a mitjans estiu, amb el curs acadèmic finalitzat i consegüentment desmobilitzat, deixa clar l’interès del Partit Popular de fer participar ben poc als agents educatius en les mesures que l’afecten directament. Agents què, per altra banda, duen rebutjant de manera unànime l’aplicació de la LOMCE i la de les mesures concretes emmarcades a aquesta llei d’ençà que la plantejarà el ministre Wert. Rebuig què, a la mateixa vegada, s’ha expressat també, el passat dimarts dia 4 al Congrés dels Diputats amb l’aprovació d’una proposició no de llei exigint la derogació de la LOMCE.

És per tot això  pel que, des de Joves, exigim la retirada de les revàlides i derogació de la LOMCE, amb l’objectiu de posar en marxa un projecte de Llei Educativa que compti amb la participació activa de l’alumnat, associacions de Mares i Pares, professorat i altres agents de la comunitat educativa. 

Per això, cridem a tot el jovent a participar en les mobilitzacions organitzades per aquesta tardor des de la base d’associacions i sindicats estudiantils en tot l’Estat per, una vegada més, ajuntar forces i reivindicar que altre model educatiu és possible, lluny de mesures i lleis retrògrades i injustes.

Share This