agulla13 parquing2El dia d’avui, Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, acompanyat Jonathan Romano, EU Capdepera i de Lucía Gutiérrez, membre d’EU i regidora per la candidatura Guanyem Capdepera, s’han reunit amb el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal i el director general d’Espais Naturals, en relació als tràmits per a la legalització del pàrquing de Cala Agulla, al municipi de Capdepera.

El pàrquing de Cala Agulla, tot i tenir una situació administrativa irregular, funciona des de fa dècades amb la tolerància de l’administració. Recentment, l’ajuntament de Capdepera ha iniciat els tràmits per a la seva legalització mitjançant a figura de l’interès general. Des d’EU entenem que no hi ha cap interès general a defensar, ja que del que es tracta és d’un negoci estrictament privat, un negoci que se situa en un espai protegit, afectant el sistema dunar.

La regidora Lucía Gutiérrez ja s’ha manifestat en contra d’aquesta intenció municipal i entén que no s’ha de legalitzar un negoci privat que provoca afeccions greus al medi ambient, sinó que el que s’hauria de fer és eliminar aquest pàrquing i cercar una nova ubicació fora de l’espai protegit i amb gestió pública, per aquells vehicles privats que volen accedir a Cala Agulla, sense oblidar que el que s’ha de promocionar és el transport públic i que s’ha d’evitar la massificació d’aquest indret.

Com que el pàrquing se situa en un espai protegit que forma part de la Xarxa Natura 2000, EU i la regidora de Capdepera han volgut conèixer de primera mà la posició de la Conselleria de Medi Ambient, que és responsable de gestionar la Xarxa i d’informar sobre es projectes que puguin tenir impacte sobre els valors ambientals protegits.

Tant Juanjo Martínez com Lucía Gutiérrez han valorat positivament l’actitud del conseller i del director general, que han afirmat que posaran la defensa del medi ambient per davant dels negocis particulars, encara que vagin avalats per la corporació municipal de Capdepera. Especialment, s’han mostrat molt sensibles en relació a l’afecció al sistema dunar.

EU està convençuda de què prevaldrà conservació del territori i no s’informarà positivament ni s’autoritzarà aquest pàrquing dins la Xarxa Natura 2000. Per aquest motiu, insta l’ajuntament de Capdepera a retirar la sol·licitud i a cercar una alternativa menys impactant. El pàrquing irregular de Cala Agulla no s’ha de legalitzar, sinó que s’ha d’eliminar i tornar els terrenys al seu estat natural.

Share This