– Instam als grups parlamentaris balears a trobar la fórmula legal per a impedir les corridas a les Illes.

 

constitucionalTal com s’esperava, el tribunal Constitucional, per la majoria dels seus membres, ha anul·lat la llei catalana que prohibia la tauromàquia a Catalunya. El Tribunal Constitucional és una institució conservadora, molt polititzada i extraordinàriament centralista. La seva sentència s’ha d’entendre en aquest context i amb les pressions dels sectors taurins, que encara tenen molta força en la dreta espanyolista.

 

L’anul·lació de la llei catalana es produeix a pesar de reconèixer la competència de Catalunya per a regular els espectacles públics i la protecció dels animals, però s’acull a la legislació del PP (que, sorprenentment, ningú va recórrer) que va declarar una de e s tradicions més cruels de l’Espanya negra com a “patrimoni cultural immaterial”. Aquesta declaració aberrant és la que ha utilitzat el sector majoritari del Constitucional per anul·lar la llei catalana.

Digui el que digui el Constitucional, els toros són un espectacle sanguinari que és rebutjat per la major part de la ciutadania de les Illes i un gran nombre de municipis. Per aquest motiu, creu que el Parlament de les Illes Balears ha de legislar en el sentit d’impedir que es torturin i matin animals en espectacles públics, i insta els grups parlamentaris a tramitar el projecte de llei que ja es troba a la cambra tractant d’evitar el veto del Constitucional però sense renunciar al seu objectiu últim.
 

Share This