Serveis mínims.pngEl dia d’ahir, després d’una reunió de sis hores, es va aconseguir un preacord entre el Govern, SFM i el comitè de vaga dels treballadors que ha possibilitat la desconvocatòria de la vaga intermitent que s’han anat produint i que es preveia que continuaria. Aquesta desconvocatòria s’haurà de formalitzar per escrit una vegada que el Govern presenti el document amb els seus compromisos.

Per a desbloquejar la situació fou necessària la participació de Govern, amb representants de les conselleries de Treball i de Mobilitat, en la negociació. Aquesta implicació de Govern la venia demanant EU des del primer moment, ja que era evident que la gerència d’aquesta empresa pública no tenia cap capacitat negociadora ni cap voluntat d’arribar a acords, però es va deixar podrir la situació, tal vegada esperant que la desconvocatòria es produís pel cansament dels treballadors.

En aquest conflicte, s’ha evidenciat la desídia de Govern que s’ha rentat les mans davant les successives jornades de vaga i que no s’ha dignat a actuar fins que ha vist que la vaga no s’aturaria per si mateixa. La continuïtat de la vaga hauria perjudicat el servei i els seus usuaris, també els treballadors, que perden salaris i la credibilitat del servei públic i del mateix Govern. És un conflicte que s’hauria pogut evitar si des del principi el Govern hagués tengut una voluntat negociadora clara. Per això, encara que arribi tard, el preacord és una bona notícia per tots els sectors.

Resulta sorprenent comprovar com l’origen de conflicte es troba en les polítiques del PP de la passada legislatura, amb acomiadaments de personal, congelacions o reduccions de salaris i “engreixament” de l’equip directiu, tant pel que fa al nombre de directrius com a les seves percepcions salarials. No s’entén com el Govern actual ha mantingut la situació i s’ha negat fins ara a negociar les reivindicacions dels treballadors.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, encoratja el Govern a continuar les negociacions amb bona voluntat i a atendre les reivindicacions laborals que estiguin justificades i suposin una millora de l’organització de l’empresa, de la seguretat i de la qualitat del servei, al mateix temps que un sistema retributiu més just pel conjunt dels treballadors.

Share This