IMG 7433Per demà, dia 26 d’octubre, estan convocades mobilitzacions contra les revàlides en aplicació de la LOMCE i contra la mateixa llei. En el cas de les Illes Balears, les concentracions convocades són les següents:

Palma, A les 12,00 a la Plaça de Tub i a les 18 davant la Delegació del Govern.

Maó. A les 12,30 a la Plaça de la Constitució i a les 19,00 a la Plaça Miranda.

Eivissa. A les 12,00 a la Plaça de la Graduada Vella.

A Maó també hi haurà una nova concentració el dissabte 29, a les 12,00 a la Plaça Miranda.

Des d’EUIB donam suport a aquestes mobilitzacions i cridam als membres de la comunitat educativa a participar-hi, ja que entenem que ens trobam davant un atac mot greu al sistema educatiu públic, laic i igualitari. Les revàlides que les ha aprovat un govern en funcions, el 29 de juliol amb el curs acabat, són segregadores i contràries al caràcter universal de l’educació.

La LOMCE és una llei retrògrada i elitista que va contra la igualtat d’oportunitats i suposa un atac als alumnes amb menys recursos, que ja han patit les retallades en beques i les puades de taxes. En un país en el qual 1 de cada 5 joves abandona prematurament els estudis, la LOMCE afavoreix a privatització del sistema educatiu, fa desaparèixer la democràcia als centres i expulsa del sistema educatiu a l’alumnat amb menor qualificació.

La LOMCE ni tan sols compte amb el suport de Congrés de Diputats, que exigeix la seva retirada, ni de la major part de les Comunitats Autònomes, a més del rebuig d’estudiants i docents.

Per aconseguir a retirada de les revàlides i la derogació de la LOMCE, és necessari que la mobilització i la protesta sigui massiva. Per això, des d’EUIB animam a la participació.

Share This