depuradoresDes d’EUIB ja fa temps que reclamem una inversió en els serveis hídrics de les illes. Les sequeres de l’estiu passat, ja típiques a les illes, van deixar de manifest la manca de planificació en aquest aspecte. 

La posada en marxa de les depuradores que ara mateix estan inutilitzades, la instal·lació de la maquinària necessària per poder portar a terme el procés terciari a les depuradores i així poder reutilitzar l’aigua depurada o la reparació de fugues en la xarxa d’abastament són algunes de les mesures necessàries per a reduir l’impacte de la sequera.

Una vegada passat l’estiu, quan s’ha de començar a actuar per a millorar i reparar les diferents infraestructures, veiem com el govern resta immòbil davant d’aquest greu problema. Mentre s’elabora un nou pla hidrològic creiem necessària una actuació urgent, és per això que reclamem la inversió immediata dels fons ingressats amb l’ecotaxa per començar preveure i evitar l’impacte de les sequeres venidores i a treballar en l’elaboració de mesures que marquin la línia a seguir els pròxims anys.

Share This