aeroportEl Ministeri de Foment ha anunciat unilateralment la retallada de les subvencions pel transport aeri als residents a les Illes, que està previst que entri en vigor l’1 de gener de 2017.

Aquestes retallades suposarien establir un límit als preus dels bitllets, a partir del qual no hi hauria subvenció pels residents. Es veurien especialment afectats els viatges de grups com esportistes, estudiants tercera edat, etc.

EU, com la major part de la ciutadania de les Illes, considera que aquesta decisió arbitrària del govern central suposa un atac als drets dels ciutadans de les Illes, que es veuen obligats a utilitzar l’avió pels seus desplaçaments. Mentre es paguen milers de milions d’euros dels pressuposts de l’Estat per a rescatar autopistes innecessàries, per tal de garantir els beneficis de les grans empreses constructores (les que aportaven a la caixa B del partit), el govern del PP vol retallar una cosa tan essencial per a nosaltres, com són les subvencions al transport aeri.

EU vol deixar ben clar que l’encariment dels preus dels bitllets no és culpa dels ciutadans de les Illes sinó de l’avarícia i els abusos d’unes companyies aèries., que s’aprofiten de les nostres necessitats davant la inoperància o a connivència de govern del PP, incapaç d’establir uns límits màxims o tarifes planes. Quan ens veiem a pagar aquests preus abusius, no és per caprici sinó perquè no hi ha alternativa, com està passant ara mateix amb tots els vols de l’època nadalenca.

Davant d’aquesta situació, EUIB ha demanat a la diputada d’IU, per la circumscripció de Màlaga, Eva García Sempere que presenti una iniciativa parlamentària al Congrés. La iniciativa ha consistit amb preguntes adreçades al govern central per a les quals es reclama resposta escrita, sobre les següents qüestions:

Per quin motiu es volen retallar les ajudes als residents a les Illes en els seus desplaçaments aeris?

Quan s’ha pres aquesta decisió?

S’ha comptat amb l’opinió de les institucions autonòmiques o locals de les Illes?

Com operaran exactament la retallada de les subvencions i amb quines circumstàncies s’aplicarà?

Share This