– Si l’actual direcció de l’empresa és incapaç de fer-ho, hauria de presentar la dimissió o ser substituïda. 

– EU dóna suport, com ha fet sempre, a la lluita dels treballadors en defensa d’unes millors condicions de treball i un millor servei.

323278 IMG-20170119-WA0008 thumb 660Unes noves jornades de vaga parcial dels treballadors de SFM està generant dificultats greus pels usuaris del tren, que han vist com es suprimien trajectes sense que la direcció de l’empresa hagi avisat amb antelació d’aquestes supressions ni de les alternatives, si és que n´han posat. De moment, la suspensió de serveis no ha afectat els horaris de major afluència habitual de viatgers, però ha afectat greument les possibilitats d’acudir en tren a les revetles de Sant Antoni i de Sant Sebastià, però la situació es pot agreujar, ja que el comitè d’empresa ja ha avisat de noves aturades pel mes de febrer davant la manca de negociació de les reivindicacions per part de la direcció d’SFM.

EU denuncia l’actitud de la direcció de l’empresa i exigeix l’inici immediat de negociacions que puguin propiciar un acord satisfactori amb els treballadors i, com a conseqüència d’això, la finalització de la vaga i la recuperació de la normalitat en totes les freqüències del tren. El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat la seva repulsa per l’actuació de la direcció d’SFM que, segons ha denunciat el comitè d’empresa, incompleix els acords del 21 d’octubre, que feren possible la desconvocatòria de la vaga de l’any passat.

Per a Juanjo Martínez, és indignant aquesta actitud que demostra, una vegada més, que per part de la direcció no hi ha cap voluntat d’arribar a cap acord amb els representants dels treballadors i que ni tan sols vol complir els que es signaren fa 3 mesos. Per aquest motiu, demana la destitució de la direcció actual i la seva substitució per persones amb capacitat de diàleg i voluntat d’acord. Si no és així, s’haurà de responsabilitzar la conselleria i el conjunt del Govern en un conflicte que s’allarga en el temps, sense que es vegi una sortida pròxima. Així mateix, exigeix que es doni als usuaris una informació clara i suficient sobre els trajectes que es suspenen i de les mesures alternatives que es puguin adoptar, és inacceptable que hagin de ser els mateixos treballadors els que avisin als usuaris que en alguns casos poden fer els seus trajectes en autobús.

Share This