– No es garanteix la subvenció del 100% de les tarifes ni es compromet a favor de la tarifa plana.

Aeroporrt de MenorcaEl Ministeri de Foment ha respost les preguntes que va formular el diputat d’IU Fèlix Alonso en relació al manteniment de la subvenció als residents a les Balears del 50% del preu dels bitllets aeris entre illes i amb la Península, davant les manifestacions que es pensaven establir limitacions a aquesta subvenció. Així mateix, es preguntava al govern central sobre la possibilitat d’establir una tarifa plana que doni la necessària tranquil·litat als usuaris, que actualment pateixen ampliacions de tarifes exagerades i arbitraries en determinades dates.

Per a EU, la resposta del Ministeri no és satisfactòria, ja que després d’afirmar que la subvenció del 50% està assegurada, afirma que les operacions dutes a terme, suposadament per a controlar el frau, en cap cas suposarà limitar els drets reconeguts als ciutadans de les Balears. Però, al mateix temps que fa aquesta afirmació, deixa caure la possibilitat d’establir un límit a la subvenció que es situaria en el preu mitjà de mercat.

Aquesta possibilitat, que el Ministeri assegura, amb un grau considerable de cinisme, que “beneficiaria als residents i al conjunt de la societat”, ens deixaria encara més en mans de les companyies aèries que abusen de la nostra condició de ciutadans quer no poden a altres mitjans de transport per a desplaçar-se fora de la seva illa de residència. El govern central no pensa fer cap actuació per frenar els abusos de les companyies, però pensa reduir la subvenció, per la qual cosa els preus abusius ens sortirien encara més cars.

EU considera necessari establir racionalitat i mesura en el transport aeri i es manifesta radicalment en contra de les intencions de Ministeri de Foment. En comptes d’amenaçar amb retallades de les subvencions, hauria d’haver actuat contra els abusos i les tarifes desorbitades que apliquen, però no ho ha fet ni pensa fer-ho.

Per a EU també és mot preocupant que no es manifesti clarament a favor de l’establiment de l’anomenada “tarifa plana”, el sistema de subvencionar el 50% dels preus dels bitllets ha resultat un fracàs perquè s’han anat absorbint amb l’augment dels preus . Per tant, si no hi ha capacitat de deixar el preu màxim dins uns límits raonables, és imprescindible l’establiment d’una tarifa plana per a tots els usuaris del transport aeri de les Illes. La inactivitat en aquest sentit del Ministeri, ens deixa en una situació complicada, que empitjorarà si el Ministeri porta a terme el seu projecte.

Share This