– Així mateix li hem demanat una major implicació en la recuperació de la Memòria.

CreuL’Àrea de Memòria Democràtica d’Esquerra Unida de les Illes Balears s’ha reunit a l’ajuntament de Son Servera amb l’alcaldessa Sra. Natalia Troya (PSIB-PSOE) per exposar-li les nostres propostes sobre Memòria Històrica.

Hem exigit el compliment estricte de la llei 52/2007, Llei de Memòria Històrica i que sigui retirat de l’espai públic el monòlit franquista situat al carrer Joana Roca d’aquesta localitat. Fet que tant la Sra. Troya com el seu antecessor en el càrrec, Sr. Barrientos, ja havien esmentat en altres ocasions.

Hem quedat satisfets per la rebuda que han tingut les nostres propostes i la predisposició mostrada per portar-les endavant.

Així mateix i aprofitat l’adhesió d’aquest ajuntament a la Llei de fosses de Balears, li hem sol·licitat que aquest suport no quedi en un moviment simbòlic i que es tradueixi en una implicació efectiva en el projecte i en altres destinats a la recuperació de la Memòria que el règim del dictador i els seus afins es van dedicar a enterrar durant dècades.

El Llevant mallorquí en general i Son Servera en particular, van sofrir molt durament i en silenci la repressió franquista, per això entenem que han de ser subjectes actius en aquest exercici de recuperació i dignificació històrica.

Esquerra Unida de les Illes Balears se sent plenament implicada en tots els moviments i plataformes memorialistes i destinarà tots els seus esforços a dignificar a les víctimes de la repressió en tot l’Estat i per a això, entenem, que és imprescindible una cura escrupolosa de la Llei de Memòria i una revisió de la Llei d’Amnistia, mal redactada i pitjor executada.

Share This