– Per a Eva García, aquests tractats suposen un atemptat contra els drets socials i el medi ambient.

– Eva García també s’ha compromès a portar al Congrés qüestions relatives a les Illes Balears.

IMG-20170210-WA0001La diputada d’Izquierda Unida Eva García ha presentat a Eivissa el llibre «Las amenazas del TTIP y el CETA. Los acuerdos comerciales como estrategia de dominación del capital», un llibre col·lectiu del qual és autora de la part referida a l’agricultura. En una roda de premsa que s’ha celebrat aquest matí, acompanyada pell coordinador d’EUEF, Artur Parrón, Eva García ha explicat que aquests tractats, que s’han negociat amb un secretisme absolut i que es preveu la seva aprovació imminent en el cas del CETA, suposen un greu perill pel medi ambient i per la seguretat alimentària i suposaran grans perjudicis pels productors locals. Així mateix, suposaran la desregulació laboral, augmentant la precarietat, la pèrdua de drets i l’accentuació de les desigualtats de gènere.

Sobre la situació política estatal, Eva García, ha posat de manifest que una de les lluites principals d’IU en aquests moments és la lluita contra la pobresa energètica, una de les conseqüències més greus de l’empobriment de bona part de la població i ha celebrat que la fiscalia hagi decidit intervenir davant la denúncia d’IU sobre els abusos de les companyies elèctriques. Així mateix ha manifestat la necessitat de combatre els nous intents privatitzadors del govern del PP, que afectarien aeroports, ports i ferrocarrils. L‘experiència d’altres països, en els quals ja s’hi han implant aquestes privatitzacions, demostren que produeixen més precarietat i pitjor servei.

En relació a l’assemblea de Podemos d’aquest cap de setmana, ha manifestat el desig que sigui profitosa i que la nova direcció que surti elegida sigui capaç d’unificar les diferents propostes, per ser un instrument útil de lluita contra el neoliberalisme, una lluita en la qual sempre ens trobaran.

Eva García també ha aprofitat per recollir peticions d’EUIB per a traslladar-les a la Comissió d’Agricultura i Medi Ambient del Congrés, de la qual és portaveu adjunta, com és l’oposició a les prospeccions, la protecció de la posidònia o exigir la col·laboració del Ministeri d’Agricultura amb el Govern balear per a combatre i tractar d’eradicar la Xylella fastidiosa. Així mateix, ha anunciat que el grup parlamentari de’Unidos Podemos està treballant per a presentar una proposició de Llei de Costes, en el sentit de recuperar la protecció del litoral en aquells aspectes que varen ser reduïts o eliminats pel PP la passada legislatura.

Share This