– L’ocupació que patim en temporada alta fa necessari establir límits, en comptes de continuar amb la promoció.

promocióA pesar de les temporades de rècords successius, a pesar de la saturació que patim en temporada alta a les nostres platges, carreteres i nuclis turístics i dels efectes negatius que aquesta saturació produeix a la convivència i al dret a l’habitatge pels residents, o de col·lapse de les infraestructures i la destrucció territorial, les nostres institucions públiques (Govern, consells i molts ajuntaments) continuen destinant recursos públics a la promoció turística.

Davant d’aquesta situació, EUIB reclama de les institucions que es destinin els pressuposts públics a atendre les necessitats socials i que ni un sol euro vagi a promocionar ‘arribada de més turistes, quan ja hem arribat a un grau de saturació molt evident. Al contrari, el que s’hauria de fer és establir límits a la capacitat d’acolliment, de tal manera que no es puguin produir els excessos actuals, ja que el nombre de places turístiques legals i il·legals no deixa d’augmentar any rere any, davant la passivitat de les administracions que permeten augments importants d’oferta regularitzada i la proliferació d’oferta il·legal o clandestina.

Share This